CAFEA ETHIOPIA LIMMU - KOSSA BIO

Cafethescu_cafea_Ethiopia

APRECIEREA NOASTRA IN URMA DEGUSTARII

O cafea armonioasa, cu un corp amplu si bogat. La miros, un parfum floral si picant. In gura, primele arome sunt cele gurmande de miere si caramel, apoi, putem aprecia notele fructate de portocale si fructe uscate.

Cafea complexa si iesita din comun...o pepita BIO !


Aceasta cafea face parte din gama "Estate", o gama constituita din cafele de specialitate de excelenta. Ea provine de la ferma Chalchissa, din regiunea Jimma, care este cunoscuta ca fiind una din zonele de nastere a cafelei arabica.

Este o plantatie de cafea de padure, certificata BIO, deoarece nu foloseste nici-un produs chimic. Arborii de cafea cresc la o altitudine de 2000m, la umbra naturala a arborilor forestieri.

Umbra naturala : 40 - 50 %

Recolta : manuala si selectiva

Tratare : umida prin spalare

Perioada recoltei : noiembrie - ianuarie

Uscare : manuala pe paturi africane

Scor : 88/100

Cafea BIO


O cafea de padure, este mai presus de toate o cafea cultivata la umbra si protectia unei paduri naturale, in soluri bogate si fertile. Spre deosebire de alte tari producatoare de cafea, unde se planteaza copacii pentru a tine umbra arborilor de cafea, aici, intalnim un sistem agro-forestier. Aceasta tehnica ancestrala, care a inceput in Ehiopia de mai bine de 400 de ani, are mai multe avantaje pentru mediu :

  • Conservarea solurilor

Copacii protejeaza arborii de cafea reducand efectele vantului, al ploilor si al marilor calduri. Radacinile lor puternic infipte in pamant ajuta la circulatia apei catre panze freatice profunde, permitandu-le astfel, sa reziste mai bine secetei, si de asemenea, sa ajute la combaterea poluarii apei si inundatiilor. Din punct de vedere agronomic, acesti copaci au o contributie importanta in lupta impotriva eroziunii solurilor.

  • Productii intercalate

Padurile in care cresc arborii de cafea permit productia si altor culturi, numite culturi secundare, cum ar fi lemnul de constructie sau producerea mierei. Aceste culturi secundare sunt pentru cultivatorii de cafea, surse sumplimentare de venituri si de alimentatie.

  • Mentinerea biodiversitatii

Avand in medie 10-15 specii de arbori, in zonele bine intretinute, aceste "paduri de cafea" ajuta la prezervarea biodiversitatii. Acest sistem agro-forestier unic este strans legat de cultivarea cafelei si foarte probabil nu ar exista fara ea. Valorizarea, din punct de vedere financiar, al culturilor de cafea din aceste paduri, contribuie la mentinerea acestui ecosistem divers, cu o fauna si flora foarte bogate.Cu un profil gurmand si fructat, o trasabilitate totala si o nota de 88/100, este o cafea de specialitate care va va incanta, cu siguranta, papilele gustative !

Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
50.00 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterDulce/Suav Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de miere si caramel, portocale si fructe uscate OrigineETHIOPIA Altitudine2000 m Varietate botanica100% Arabica - Pacamara IntensitateDulce Ideala pentruFiltru, V60, Chemex Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor