CAFEA ETHIOPIA KAFFA GUSHE BUNA

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Lasati-va tentati de aceasta cafea intensa si foarte aromata, care dezvaluie note gurmande de miere, ciocolata, caramel si vanilie, si note fructate de ananas si smochine. Corpul este rotund si onctuos, aciditatea este fructata si foarte putin perceptibila, iar retrogustul gurmand este foarte persistent in gura.

Procesarea prin metoda "Natural" ii confera o dulceata care incanta papilele gustative !


Kaffa este una din regiunile de origine a cultivarii cafelei. Potrivit mai multor surse, aceasta regiune este cea care a dat nastere cuvantului "cafea".

Ferma GUSHE BUNA se intantinde pe 350 hectare, la 40 km de principalul oras BONGA si se situeaza la o altitudine de 1900 m, intr-un mediu natural bogat.

Cafeaua care provine de la aceasta ferma este o cafea de padure. Mai mult de 10 specii de arbori endemici alcatuiesc padurile in care cresc arborii de cafea. De exemplu, regasim arborele Qararo, care poate atinge pana la 40 m, arbori din ce in ce mai rari in Ethiopia. De asemeni, specia Birbira, care depaseste 15 m inaltime. Acesti arbori asigura umbra arborilor de cafea, permitand cireselor de cafea o coacere lenta si dezvoltarea aromelor. In plus, frunzele descompuse asigura hranirea solurilor, care sunt vulcanice, compuse dintr-un pamant negru, deja foarte fertil.

Acest mediu conservat asigura calitatea loturilor - din soiurile 74110 si 74112- uscate in mod natural pe cele 200 paturi africane ale fermei.


Istoria Producatorului




Efrem MULUGETA, proprietarul fermei, lucreaza in domeniul cafelei din 2001. A inceput prin a infiinta pepiniere de plante de cafea, inainte de a-si dezvolta propria ferma in Kaffa, una dintre cele mai frumoase regiuni de cultivarea cafelei din Ethiopia.

Din 2016 isi vinde cafelele direct la export in Europa si USA, in scopul de oferi o trasabilitate completa si loturi de calitate.





Recolta : manuala si selectiva

Varietate : Arabica 74110 & 74112

Procesare : metoda "Natur"

Perioada recoltei : noiembrie - decembrie

Umbra : cafea de padure

Uscare : manuala pe paturi africane

Scor SCAE : 87/100


Doriti sa aflati si mai multe informatii despre ferma, cafea si proprietar, pe aici : https://www.gushebuna.com/

CafeThe'scu prajeste cafea in fiecare zi, pentru a va oferi numai cafea proaspat prajita!





Sursa foto si descriere : BELCO


5.00
Rata medie
1 Recenzie
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

O etiopiană reușită, numai bună de savurat lângă prietenii sau cu o carte alături.

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
55.00 Lei
in stoc
+
CaracterIntens/Profund Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de miere, ciocolata, caramel, vanilie, ananas, smochine OrigineETHIOPIA Altitudine1900 m Varietate botanica100% Arabica IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor