CAFEA BURUNDI KAYANZA SHIKANKONI

Cafea Proaspat Prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii :

Cafea expresiva, cu note proaspete de lamaie, completate de accente fructate si dulci, precum miere si smochine uscate. Corpul este rotund si catifelat, cu o textura fina si o senzatie placuta in gura. Aciditatea este vivace si bine integrata, aducand prospetime si luminozitate.

O cafea care seduce atat novicii, cat si cunoscatorii cafelelor din Africa Centrala !

Burundi – Kayanza – Shikankoni : o cafea de specialitate cu origini autentice

Cafeaua Burundi – Kayanza – Shikankoni provine din regiunea Kayanza, situata in nordul tarii, o zona muntoasa cu altitudini ce variaza intre 1600 si 1850 metri. Aceasta regiune este cunoscuta pentru conditiile ideale de cultivare a cafelei de specialitate, cu un climat racoros si microclimate ce permit o maturare lenta si echilibrata a bobului de cafea. Aceste conditii unice confera boabelor de cafea verde o densitate si o complexitate remarcabila, apreciate de cunoscatori din intreaga lume.



Terroir si productie sustenabila in Kayanza

Productia acestei cafele este realizata printr-un parteneriat cu Cafex, un proiect inceput in 2006 de un cuplu belgo-burundian, care promoveaza o agricultura durabila si dezvoltarea comunitatii locale. Cafex sustine peste 200 de cultivatori de cafea din zona Kayanza, dintre care multe femei implicate activ in toate etapele productiei, contribuind la imbunatatirea conditiilor economice si sociale ale comunitatilor. Implicarea comunitatii si respectul pentru traditii sunt parte integranta din procesul de cultivare si prelucrare a cafelei, reflectandu-se in calitatea finala a produsului.

Ferma si statiile de spalare operate de Cafex sunt amplasate in aceasta regiune cu un terroir unic, unde cafeaua este cultivata in conditii atent controlate, iar recoltarea se face manual, zi de zi, pentru a asigura selectie riguroasa a celor mai bune boabe de cafea. Dupa recoltare, boabele sunt supuse unui proces spalat (washed) ce implica fermentarea in apa si spalarea repetata pentru indepartarea mucilagiului, urmata de uscare pe paturi africane la umbra. Acest proces atent si laborios maximizeaza puritatea aromelor si pastrarea caracteristicilor originare ale cafelei.


Profilul aromatic al cafelei

Aceasta cafea de specialitate din Burundi se remarca printr-un profil aromatic echilibrat si expresiv. Aromele dominante includ note proaspete de citrice (lamaie), completate de accente fructate si dulci, precum miere si smochine uscate. Corpul este rotund si catifelat, cu o textura fina si o senzatie placuta in gura.

Aciditatea este vivace si bine integrata, aducand prospetime si luminozitate. Gustul se dezvolta progresiv, lasand in urma o persistenta aromatica eleganta, dominata de nuante de biscuit si malt. Postgustul este clar si echilibrat, cu o dulceata blanda si usoare note vegetale verzi.


Impact social si ecologic

Prin colaborarea cu Cafex, productia acestei cafele contribuie la dezvoltarea economica durabila a regiunii Kayanza. Initiativa promoveaza practici agricole ecologice, inclusiv cultivarea la umbra pentru a proteja biodiversitatea, gestionarea responsabila a resurselor de apa si proiecte de reimpadurire. Mai mult, proiectul sustine egalitatea de gen prin implicarea femeilor in roluri cheie si prin oferirea de formare si sprijin tehnic pentru cultivatori. Aceasta abordare integrata asigura un impact pozitiv nu doar asupra mediului, ci si asupra vietii comunitatilor locale, intarind legatura intre calitate si responsabilitate.

Descriere tehnica

  • Origine: Burundi, regiunea Kayanza, terroir Shikankoni
  • Varietate: Arabica Bourbon Rosu
  • Procesare: spalat (washed)
  • Altitudine plantatie: 1600 – 1850 metri
  • Punctaj SCA: 84+
  • Profil aromatic: lamaie, miere, smochine uscate, aciditate vibranta, corp rotund
  • Conditii de uscare: pe paturi africane, la umbra
  • Implicare: peste 200 de cultivatori locali, inclusiv femei, sprijiniti de proiectul Cafex

Aceasta cafea reprezinta un exemplu de excelenta a cafelei de specialitate din Africa Centrala, obtinuta printr-un echilibru intre traditie, pasiune si inovatie in agricultura sustenabila.

Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
45.00 Lei
in stoc
+
Repertoriu aromaticFructat/Citrice OrigineBURUNDI Altitudine1600 m - 1850 m Varietate botanicaArabica - Bourbon Rouge IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor