CAFEA PERU CAJAMARCA - BIO

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Cafea cu un miros gurmand de vanilie si caramel. Corpul este delicat si amplu cu note de nuca de cocos, migdale si ciocolata. Aciditatea este lejera, fructata spre dulce, iar retrogustul persistent de ciocolata.

O cafea organica, foarte gurmanda, care te face sa zambesti in fiecare dimineata !Peru se situeaza pe locul al 8-lea in productia mondiala de cafea si exporta 90% din productia sa. In general cafeaua de specialitate care provine din Peru este cafea certificata organic. Cultivarea cafelei este larg raspandita in aceasta tara, aproximativ 160 000 de familii traiesc din cultivarea arborilor de cafea. Fermele numite "cafetale" sunt in  jur de 80% proprietati mici, de mai putin de 2 hectare.

Aceasta cafea provine de la Cooperativa COOPAGRO, din regiunea Cajamarca. Cafea este produsa de mici cultivatori, certificati in agricultura ecologica si regrupati in aceasta cooperativa. Arborii de cafea sunt cultivati intre 1200 si 1800 m altitudine, intr-o zona subtropicala, cu un climat cald si umed. Cafeaua este cumparata la un pret fix pentru a remunera producatorii in mod echitabil, este trasabila si durabila.

Este un amestec de varietati de arabica : caturra rosie, boubon rosu si typica. Fiecare varietate aduce profilul sau aromatic, creand astfel un amestec de o complexitate aromatica.

Regiunea Cajamarca este situata in nord-vestul statului Peru, principalul oras fiind Jaen. Este o regiune destul de saraca, deoarece este izolata de marile orase peruviene. O zona foarte muntoasa, principala resursa economica fiind agricultura cu productii de orez, cacao, porumb, mango, avocado si binenteles, cafea.
Sursa foto si descriere : BELCO


5.00
Rata medie
3 Recenzii
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Super!

Este o cafea foarte buna , aromata,cremoasa pe care cu siguranta am sa o mai comand !

Foarte buna.

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
35.00 Lei
in stoc
+
CaracterArmonioasa/Echilibrata Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de nuca de cocos, migdale si ciocolata OriginePERU Altitudine1300 -1800 m Varietate botanica100 % Arabica - Blend de varietati IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor