CAFEA NICARAGUA EL TOSTON


Aprecierea noastra in urma degustarii :

O cafea armonioasa, cu un corp bogat si gurmand, cu note de ciocolata in espresso si note de caramel la filtru.

Cand bem o cafea nicaraguana ne face sa ne gandim la bogatia solurilor, la diversitatea biologica, la eforturile micilor producatori de cafea din aceasta tara.



"El Toston" este o cafea produsa de Olman Valladarez in inima muntilor DIPILTO. Terroir-ul Dipilto este situat in zona producatoare de cafea Nueva Segovia, care ocupa coltul de nord-vest al tarii, separata de Honduras prin granita naturala a Cordilierilor Dipilto y Jalapa. In aceasta regiune gasim cel mai inalt punct din Nicaragua - Mogoton, in jur de 2100 m.

Preparata prin metoda "washed - spalare", cafea este un amestec de 90% - soiul arabica Caturra si 10% - soiurile arabica Maragogype si Maracaturra. Ferma beneficiaza de un microclimat care favorizeaza productia cafelei de specialitate. Arborii de cafea cresc, in jur de 70%, la umbra copacilor de diferite specii, pe un sol nisipos, la o altitudine cuprinsa intre 1200 m si 1700 m.



Istoria Producatorului

Luis Emilio VALLADAREZ produce cafea de mai bine de 60 ani si si-a inceput activitatea cumparand mai intai ferma  BUENOS AIRES si apoi alte doua ferme LA LAGUNA si EL SUYATAL. La inceput vindea toata productia de cafea la stadiul de cirese. In urma cu cativa ani a decis sa-si construiasca propria statie de spalare a cafelei - Cafetalera Buenos Aires - in scopul de a controla productia cafelei verzi de la A la Z si de a exporta cafeaua produsa.

Astazi el lucreaza cu fiul sau Olman. Aceasta colaborare a inceput in anul 2004, cand Olman pasionat de cafea, a decis sa se alature tatalui sau. Din anul 2005, au participat la mai multe ori la Cupa nicaraguana de cafea de excelenta, iar in anul 2014, au urcat pe podium, locul al doilea, pentru lotul lor de cafea El Naranjo Dipilto.


Pentru CURIOSI ...

Numele "El Toston" provine de la numele unui fel de mancare traditional din Nicaragua facut pe baza de banane prajite, soiul plantan, la care se adauga diverse alimente la alegere. Destul de special pentru noi europeenii, acest fel de mancare satios, hranitor, datorita bananei este la fel ca aceasta cafea care este o baza excelenta pentru amestecuri.

Ideea crearii cafelei "El Toston" a plecat de la dorinta de a oferi o cafea de calitate in ceasca, puternica si omogena, cu un scor intre 83,5 si 84,5 puncte.

5.00
Rata medie
3 Recenzii
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Cafea aromata, gust excelent preparata la ibric.

Cafea aromata, de calitate. Preparata la aeropress are after taste de caramel. Recomand!

Cafea buna, echilibrata.Preturi foarte corecte.Livrare rapida.Recomand.

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
35.00 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterArmonioasa/Echilibrata Repertoriu aromaticGurmand Nota de degustareNote florale, fructate de grepfruit, portocala si note gurmande de caramel OrigineNICARAGUA Altitudine1200-1700 m Varietate botanica100% Arabica - Caturra IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru, V60, Chemex/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor