CAFEA BRAZILIA MOGIANA - GUARANI

Cafea_Brazilia_Mogiana


Aprecierea noastra in urma degustarii:

O cafea dulce si echilibrata, cu un adevarat profil brazilian. Corpul este lejer si delicat, iar buchetul aromatic este mai degraba gurmand si se distinge prin note de caramel, nuci si ciocolata. Procesarea naturala ii ofera acest gust dulceag, care ne aminteste aromele trestiei de zahar.

Preparata in espresso cu o crema de lapte, este pur si simplu delicioasa !


Aceasta cafea provine din regiunea MOGIANA, statul SAO PAULO, una din cele mai cunoscute regiuni producatoare de cafea, din Brazilia.

In acest stat a fost creata prima ferma de cafea, in anul 1817, in valea PARAIBA. Aici se afla, de asemeni, portul SANTOS, principalul port din Brazilia, utilizat pentru exportul cafelei.

Regiunea MOGIANA poarta numele unei companii feroviare "Companhia Mogiana de Estradas de Ferro", care a creat "calea ferata a cafelei" in anul 1883. Aceasta a permis imbunatatirea transportului in aceasta regiune de cultivare a cafelei, dar mai ales, cresterea productiei de cafea.

Cea mai utilizata metoda de tratare a cafelei este procesarea naturala, pe cale uscata, deoarece clima si altitudinea sunt foarte favorabile acestei metode. Cu toate acestea, cafelele Full-washed (spalate) sunt produse pe unele plantatii de cafea, iar tehnicile de uscare a cafelei pot fi, de asemeni, variate : paturi africane, terase de uscare, chiar si uscatorii mecanice.

Cafea nostra este procesata natural, provine de la mai multi producatori si este un amestec de mai multe varietati de arabica (Bourbon galben, Catuai galben si Mundo Novo).

Plantatiile din carea provin aceasta cafea se afla la altitudini cuprinse intre 800m – 1200m, beneficiaza de temperaturi in jur de 20°C si de un teren deluros, foarte favorabil cultivarii cafelei.Perioada de recolta : mai - septembrie

Procesare : naturala

Varietate : 100 % arabica

Altitudine : 800 m - 1200 m

Uscare : paturi africane

Provenienta : mici producatori


Cu un scor de 83/100, aceasta cafea din Brazilia prezinta un excelent raport calitate/pret !
Sursa foto si descriere : BELCO

5.00
Rata medie
4 Recenzii
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Este o cafea buna, dar nu cea mai buna. Aroma buna, usor amaruie...

Am preparat-o cu Bialetti Moka Express, Hario V60 si cu French Press.

Am folosit -o pentru espresso, in diverse rețete, și sunt foarte plăcut surprins de gust și note

calitate/pret super...recomand

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
30.00 Lei
in stoc
+
CaracterArmonioasa/Echilibrata Repertoriu aromaticGurmand Nota de degustareNote de ciocolata si alune OrigineBRAZILIA Altitudine800 m - 1200 m Varietate botanica100 % Arabica - Blend de varietati IntensitateDulce Ideala pentruFiltru, V60, Chemex, Espresso/Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor