CAFEA ETHIOPIA JIMMA ECHEMO - BIO

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

O pepita cafeinata descoperita in inima provinciei Jimma !
Buchetul este floral, vegetal si fructat, cu note de menta, mandarine, mure si zmeura.
Corpul este matasos, iar retrogustul persistent, cu note gurmande de melasa, caramel si miere.

Cultivata la inaltime si procesata "honey", aceasta cafea este unica !



In spatele fiecarei cafele sunt oameni, iar in spatele lor, o poveste.

Aceasta cafea provine de la ferma Echemo, regiunea Jimma, exploatata de peste trei generatii de aceeasi familie. Khalid, proprietarul actual o administreaza cu aceeasi daruire ca si tatal si bunicul sau.  Aceasta cafea este cultivata la o altitudine de 2100 m, intr-un vechi sistem agrosilvic, pe un sol vulcanic si foarte fertil, la umbra copacilor si este procesata "honey".

La inceput, ferma era o mica plantatie de cafea cu arbori de cafea salbatici din padurea CHOCHE. Legenda spune ca aceasta padure este locul de nastere al cafelei in Ethiopia. In aceasta padure un tanar pastor pe nume Kaldi (nu Khalid !) ar fi descoperit virtutile cafelei. Caprele lui ar fi avut o energie debordanta dupa ce au pasunat frunze si fructe din arborii de cafea. Intrigat, Kaldi ar fi dezvaluit in jurul sau potentialul boabelor de cafea.

Ferma familiei s-a dezvoltat si acopera acum 35 de hectare intr-un mediu natural bogat, mediu in care Khalid si fratele sau cauta sa mentina biodiversitatea. Ei au infiintat o pepiniera pentru a produce noi arbori de cafea.


Istoria Producatorului



Cand Khalid povesteste despre parcursul sau, intelegem atasamentul acestui producator de 30 de ani, fata de ferma pe care a mostenit-o si fata de arborii de cafea, care unii dintre ei au crescut in acelasi timp cu el. Bunicul sau cauta arbori salbatici de cafea in padurea CHOCHE, la cativa kilometri distanta, pentru a-si crea prima plantatie de cafea. De atunci cererea tot mai mare de cafea, in regiunea Jimma, a jucat un rol important in consolidarea fermei familiale, iar Khalid este fericit sa continue aceste traditii.

El isi aminteste, copil fiind, ca mergea printre acesti arbori de cafea, in urma mamei sale care culegea ciresele de cafea. Cunoaste aceste locuri in toate detaliile si considera arborii de cafea ca si "proprii sai copii". Khalid este angajat intr-un proces continuu de imbunatatire a calitatii cafelei si acorda o mare atentie conservarii mediului natural. El spera ca cei trei copiii ai sai vor continua productia cafelei si vor profita de acest patrimoniu natural, care este un factor esential in specificitatea cafelelor pe care le produce.





Recolta : manuala si selectiva

Varietate : Arabica Heirloom

Procesare : Honey

Perioada recoltei : noiembrie - ianuarie

Sol : vulcanic, foarte fertil

Umbra : cafea de padure

Uscare : manuala pe paturi africane



Ciresele de cafea sunt culese manula si uscate la soare pe paturi africane, ridicate la aproape un metru deasupra solului. Ciresele sunt intoarse cu mana, zilnic, pentru asigurarea unei uscari optime si pentru a preveni mucegairea acestora. Ferma dispune de 31 de paturi africane pentru uscarea cafelei, din care 6 sunt rezervate exclusiv pentru procesul honey. In ultimii trei ani, cooperarea cu echipa Belco din Ethiopia  a contribuit la imbunatatirea calitatii cafelei, spre satisfactia tuturor.

Cu un scor de 88/100, aceasta cafea de specialitate unica va va surprinde ! Ea face parte din gama noastra de cafele care provin din agricultura biologica.

CafeThe'scu va propune numai cafea proaspat prajita !

5.00
Rata medie
1 Recenzie
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

O cafea parfumata, armonioasa,cu note fructate. O alegere perfecta. Multumim!

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
45.00 lei
Momentan Indisponibil
CaracterRasata/Echilibrata/Armonioasa Repertoriu aromaticFructat/Gurmand/Floral Nota de degustareNote gurmande de melasa, caramel, miere si note fructate de mandarine, mure si zmeura OrigineETHIOPIA Altitudine2000 m - 2150 m Varietate botanica100% Arabica IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor