CAFEA ETHIOPIA YIRGACHEFFE CHELBESSA - BIO

Aprecierea noastra in urma degustarii:
Aceasta cafea moka este foarte echilibrata, cu un atac puternic in gura, apoi o explozie de arome fuctate si florale, si un retrogust dulce de caramel. Un profil organoleptic unic: iasomie, ghimbir, vanilie, caise si portocale.
O apreciem pentru profilul sau senzorial complex si tipic al terroir-ului Yirgacheffe, si pentru faptul ca este organica.
Terroir-ul Yirgacheffe este foarte cunoscut si apreciat pentru cafelele de specialitate cu note florale de iasomie si profiluri aromatice remarcabile.
Acest lot de cafea, single origin, provine de la cooperativa familiei Chelbessa, situata in apropiere de Worka, districtul Gedeb, una dintre subregiunile noastre preferate din cea mai mare si mai faimoasa regiune a cafelei Yirgacheffe, GEDEO.
Ea regrupeaza in jur de 500 de mici producatori de cafea. ale caror plantatii inconjoara statia de spalare a cafelei. Majoritatea cultivatorilor de cafea si a famiililor acestora cultiva doar o jumatate de hectar de teren cu o medie de 90 de arbori de cafea. Cafeaua este cultura lor principala si de multe ori singura lor sursa de venituri.
Plantatiile sunt situate intre 1950 m si 2200 m altitudine, nu departe de statia de spalare. In acest fel, ciresele de cafea ajung la cooperativa imediat dupa recoltare, garantand astfel calitatea si prospetimea lor.
Arborii de cafea cresc in zone de semi-padure, la umbra copacilor forestieri si in armonie cu acestia, intr-un sol bogat care favorizeaza cultura de cafea. Majoritatea producatorilor de cafea verde practica agricultura biologica.
Varietate : Arabica Heirloom Recolta : Noiembrie - ianuarie Proces : Whashed Scor : 87/100 | ![]() |
O cafea cu o complexitate aromatica foarte mare, vibranta, armonioasa, fructata, florala, adjectivele nu lipsesc pentru acest grandios cru al regiunii recunoscute pentru aceste cafele de exceptie - Yirgacheffe.
In plus de toate calitatile organoleptice, acest lot de cafea verde are o certificare ORGANICA, ceea ce este o noutate pentru o cafea Yirgacheffe.
Am prajit aceasta Moka cu mare atentie si cu un profil special adaptat, pentru a nu ucide toate aceste arome.
Incercati-o si va veti convinge !