CAFEA SALVADOR VOLCAN DEL CHINGO

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

O cafea armonioasa si foarte gurmanda, pe note de ciocolata si alune.
Corpul este amplu si voluptos, aciditatea dulce si subtila, iar retrogustul de caramel este persistent in gura.

O cafea care isi trage chintesenta din solurile vulcanice !

Un pic de geografie ....

EL SALVADOR este tara cea mai mica din America cetrala, este, de asemeni, singura tara care nu are o zona de coasta la marea Caraibilor.

Salvador este marginita la sud de oceanul Pacific, la vest de Guatemala si la est de Honduras.In sud-estul tarii se afla golful Fonseca, care o separa de Nicaragua.

Un pic de istorie...

Familia BARRERA, originara din Guatemala, a ajuns in Salvador la inceputul secolului XX. Datorita vointei presedintelui tarii din acea epoca, de a dezvolta cultura si calitatea terroir-ului cafelei, familia BARRERA s-a lansat in cultura de cafea.



Astazi cafeaua este cultivata de a patra generatie, pe o suprafata de 50 hectare. Actualul proprietar Humberto BARRERA este un pasionat de cafea, iar calitatea cafelei este prioritara randamentului acesteia.

Terroir-ul ALTAMIRA beneficiaza de un cadru exceptional pentru a produce o cafea de specialitate de calitate superioara. Situat intre 1200m si 1300m altitudine, arborii de cafea cresc si se dezvolta intr-un sol vulcanic, bogat in nutrienti, la o temperatura medie anuala de 20° si precipitatii regulate, care garanteaza o dezvoltare constanta a cireselor de cafea.

Arborii de cafea cresc in intregime la umbra pinilor, tecilor (arbore exotic) si lamailor, plantati in urma cu 80 de ani de familia BARRERA. Acest umbrar permanent permite cireselor de cafea sa ajunga la maturitatea optima de maniera lenta, asigurand transmiterea perfecta a zaharului de la pulpa la boabele de cafea.



Recolta este 100% manuala, in aproximativ 5 pasaje la fiecare arbore de cafea, de o echipa antrenata de mai multi ani la recoltarea manuala si selectiva. Apoi, ciresele de cafea sunt redirectionate la cooperativa Cuzcachapa. Familia BARRERA colaboreaza cu aceasta cooperativa, deoarece aceasta propune o solutie de transformare a cafelei "pe masura", care permite o trasabilitate completa pentru fiecare lot. Odata pulpa indepartata, ciresele de cafea suporta o fermentare, cunoscuta sub numele de "natural", timp de 24 de ore, fara adaugare de enzime, dupa care sunt uscate pe zone special amenajate care sunt cimentate.

Acest lot de cafea de specialitate este compus din 2 soiuri de arabica : BOUBON rosu si PACAS.

Varietatea Bourbon rosu provine din acelasi soi ca si arborii de cafea plantati in Jamaica pe faimosii "Blue Mountains" si aduce in ceasca dulceata si notele gurmande de ciocolata. In schimb ce varietatea PACAS, va aduce o lejera aciditate pentru a echilibra dulceata si a o face foarte armonioasa !!

Cu o nota de 87/100, aceasta cafea este o cafea din gama "Terroir" - cafea de specialitate de o calitate aromatica si gustativa superioara. Este de asemeni o cafea SHG (Strictly High Grown), ceea ce inseamna ca a fost cultivata numai la mare altitudine, altitudinea contribuind la calitate boabelor de cafea.

Este denumita cea mai buna cafea din "Santo Domingo" !



Sursa foto si descriere : BELCO

5.00
Rata medie
13 Recenzii
5 Stele
13
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

O cafea excelenta!

Excepțională cafea, aromată, deosebită. Vă mulțumesc

Foarte prompti la livrare.Cafeaua excelenta

Deosebita,aromata,perfecta.

O cafea cu un gust desăvârșit!!

O cafea excelenta!!

Excelenta

PEREFECTA! Aroma distincta, revigoranta si persistenta. Calitate la SUPERLATIV!

O cafea cu adevarat deosebita. O beau de cel putin 3 ani si nu am gasit pana acum o aroma care sa fie macar aproape

„Cafeaua este astfel pregătită încât îi face pe cei care o beau spirituali; nu există nimeni care la ieșirea din cafenea, după câteva cești, să nu se creadă mai deștept și mai sigur pe sine decât era când intrase.” – Charles de Secondat Montesquieu
Si atunci cand pasiunea pentru cafea se impletește cu multa munca si dragoste, se naste Cafethe'scu :). Treceti-i pragul si veti descoperi adevarata magie a boabelor de cafea proaspat prajite.

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
40.00 Lei
in stoc
+
CaracterArmonioasa Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de ciocolata si alune OrigineSALVADOR Altitudine1300 m Varietate botanicaArabica - Boubon/Pacas IntensitateDulce Ideala pentruFiltru, V60, Chemex/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor