CAFEA KENYA MASSAI
Aprecierea noastra in urma degustarii:
Caracter intens si un echilibru perfect intre dulceata si aciditate, ceea ce este foarte rar pentru o cafea kenyana care se caracterizeaza de obicei, printr-o aciditate vibranta. Profil gurmand si fructat, cu note de rubarba si fructe rosii. Corpul este plin, iar retrogustul persistent cu note de caramel si ciocolata neagra.
O cafea exceptionala !
In acest an, cafeaua nostra Kenya provine dintr-o selectie de cafea verde de la mici productori, din partea centrala a tarii, in apropriere de muntele Kenya, regiunea denumita « Kiambu ». Aceasta cafea de specialitate exceptionala este cultivata pe parcele situate la o altitudine de 1900m.
Producator : mici producatori KIAMBU Proces : umed -spalare Categorie : AA (18/19) Altitudine : 1900 m Recoltare : octombrie - martie | ![]() |
Producatorii de cafea din Kenya sunt in general mici proprietari. Doua treimi dintre acestia, posed in medie 300 arbusti fiecare si produc aproximativ 1000 – 1500 Kg de cirese pe an ; ceilalti ramasi sunt proprietari de mici domenii, numite in jargonul kenyan «Estates», care se grupeaza in cooperative.
Cooperativele prepara cafelele, dupa receptionarea cireselor proaspat recoltate de productori.
Este important de precizat caracterul unic al Kenyei in materie de preparare a cafelei verzi. Kenya a mostenit de la Britanici una din metodele cele mai performante de preparare a cafelei verzi. Aceasta metoda unica de prepare are un impact important asupra calitatii cafelei din ceasca. Procesul numit « kenyan whash » sau « double whash » (spalare dubla), face parte dintr-un adevarat « know-how » (cunoastere) national. Combinata cu varietati de cafea : SL 28, SL34, Batian, Riuru 11, dezvoltate pentru adaptabilitatea lor la solurile kenyene, aceasta metoda de preparare da Kenyei locul cel mai prestigios din lume, in universul cafelelor de specialitate; Kenya producand cele mai calitative cafele de mai multi ani.
Sursa foto si descriere : BELCO