CAFEA KENYA MASSAI

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Caracter intens si un echilibru perfect intre dulceata si aciditate, ceea ce este foarte rar pentru o cafea kenyana care se caracterizeaza de obicei, printr-o aciditate vibranta. Profil gurmand si fructat, cu note de rubarba si fructe rosii. Corpul este plin, iar retrogustul persistent cu note de caramel si ciocolata neagra.

O cafea exceptionala !

In acest an, cafeaua nostra Kenya provine dintr-o selectie de cafea verde de la mici productori, din partea centrala a tarii, in apropriere de muntele Kenya, regiunea denumita « Kiambu ». Aceasta cafea de specialitate exceptionala este cultivata pe parcele situate la o altitudine de 1900m.
Producator : mici producatori KIAMBU

Proces : umed -spalare

Categorie : AA (18/19)

Altitudine : 1900 m

Recoltare : octombrie - martie


Producatorii de cafea din Kenya sunt in general mici proprietari. Doua treimi dintre acestia, posed in medie 300 arbusti fiecare si produc aproximativ 1000 – 1500 Kg de cirese pe an ; ceilalti ramasi sunt proprietari de mici domenii, numite in jargonul kenyan «Estates», care se grupeaza in cooperative.

Cooperativele prepara cafelele, dupa receptionarea cireselor proaspat recoltate de productori.

Este important de precizat caracterul unic al Kenyei in materie de preparare a cafelei verzi. Kenya a mostenit de la Britanici una din metodele cele mai performante de preparare a cafelei verzi. Aceasta metoda unica de prepare are un impact important asupra calitatii cafelei din ceasca. Procesul numit « kenyan whash » sau « double whash » (spalare dubla), face parte dintr-un adevarat « know-how » (cunoastere) national. Combinata cu varietati de cafea : SL 28, SL34, Batian, Riuru 11, dezvoltate pentru adaptabilitatea lor la solurile kenyene, aceasta metoda de preparare da Kenyei locul cel mai prestigios din lume, in universul cafelelor de specialitate; Kenya producand cele mai calitative cafele de mai multi ani.Sursa foto si descriere : BELCO

5.00
Rata medie
9 Recenzii
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

O cafea foarte buna si foarte convenabila calitate pret. Recomand cu incredere.

Foarte buna

O cafea excelenta!!

O cafea excepțională!!

...cafea cumparata azi,16.07.2022, la recomandarea gazdei din magazin...curcubeu pe cerul gurii si pe limbă...

Excelenta cafea! Aroma intensa și gust desăvârșit!!

foarte aromata si gustoasa.

cafea foarte gustoasa, de calitate, exact ce-mi trebuia

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
45.00 Lei
in stoc
+
CaracterIntens/Profund Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote fructate de lamaie si ananas, note florale si note gurmande de caramel si ciocolata OrigineKENYA Altitudine1900 m Varietate botanica100% Arabica IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru, V60, Chemex Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor