CAFEA UGANDA MON CHERRY


Aprecierea noastra in urma degustarii :

O cafea cu un profil fructat tropical. Apreciem notele de mango, fructul pasiunii, dar si marul, care-i confera o aciditate vibranta. Datorita modului de procesare "natur", corpul este abundent si plin, iar retrogustul este subtil cu note de caramel. 

Descoperiti Uganda cu aceasta cafea de specialitate, care provine dintr-un proiect ambitios, social si durabil.



Un pic de istorie si de geografie...

UGANDA este o tara din Africa de Est si este situata in inima Marilor Lacuri, printre care si lacul Victoria. In ciuda dimensiunilor sale mici, beneficiaza de o diversitate ecologica uimitoare. Economia sa se bazeaza in mod traditional pe agricultura si in special pe cafea. De asemenea, produce ceai, bumbac, tutun, flori, inclusiv orhidee si viermi de matase.

Uganda este al 2-lea cel mai mare producator de cafea din Africa, dupa Ethiopia si se afla in top 10 la nivel mondial. Este un exportator de cafea important din Africa si reprezinta aproximatif 3,8% din productia mondiala.

In vremurile indepartate, cafeaua era consumata de locuitorii Africii de Est in medicina traditionala si in practicile si riturile relgioase. Din secolul al 18-lea, cafeaua a devenit un produs colonial, o marfa precum zaharul si condimentele. In acest moment cafeaua arabica a fost introdusa in Uganda, din Ethiopia.


Regiune : muntoasa, 1500-1800m
Varietate : Arabica SL 28/ SL 14
Recolta : manuala, noiembrie
Metoda de procesare : natur
Scor SCA : 85,5 puncte


Initiata in anii 1920 de catre belgieni, productia de cafea a crescut odata cu introducerea "programului cafea", bazat pe formarea agronomilor si a tinerilor. Cafeua este produsa in principal de producatori mici, care au intre 50 si 200 arbori de cafea. Ei vand ciresele de cafea centrelor de spalare a cafelei, care vor prepara apoi ciresele de cafea : spalare, uscare, etc. Sectorul cafelei ocupa 55% din forta de munca si contribuie anual cu circa 60% la veniturile din export.

   


Cafeaua Mon CHERRY

Aceasta cafea din Uganda este o afacere de pasionati. Provine de pe terroir-ul Mont Rwenzori, situat la frontiera intre Uganda si RD Congo. O poveste frumoasa al ultimului exportator local de cafea, care este foarte pasionat de meseria sa.

El a creat programul "Cherry Selection Coffee", care isi propune sa instruiasca cei 7 000 de cultivatori de cafea din Uganda, raspanditi in 12 zone geografice diferite, pentru producerea celei mai bune cafele.

Arborii de cafea cresc pe soluri protejate, la umbra bananierilor, la altitudini cuprinse intre 1 500 m si 1 800 m. Ciresele de cafea sunt culese manual, numai cele bine coapte, si puse la uscat pe paturi africane. Totul este controlat.Loturile de cafea sunt inregistrate individual, permitand o trasabilitate perfecta.

Aromele acestei cafele se vor remarca atat la ibric cat si in espresso.

Un profil foarte fructat, surprinzator. Aceasta cafea se claseaza printre cele mai epatante descoperiri ale noastre.

Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
40.00 Lei
in stoc
+
CaracterIntens/Profund Repertoriu aromaticFructat Nota de degustareNote fructate de mango, fructul pasiunii, ananas, mere OrigineUGANDA Altitudine1500 m - 1800 m Varietate botanica100 % Arabica - Blend de varietati IntensitateEchilibrata Ideala pentruEspresso/Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor