CAFEA COSTA RICA - TARRAZU - SAN IGNACIO
Aprecierea nostra in urma degustarii:
O cafea armonioasa, cu un profil gurmand si fructat. Aromele sunt complexe, iar aciditatea malica, medie ca intensitate. Descoperim note fructate de bergamota, lamaie si mandarine, note condimentate de cardamom si note gurmande de miere si alune, si un retrogust de caramel.
Cafea care reveleaza tipicitatea terroir-ului Tarrazu !
Aceasta cafea de specialitate provine din regiunea Tarrazu, provincia San José, de pe coasta de vest a tarii. Mereu in cautarea unor cafele de calitate si foarte variate, am decis sa aprovizionam aceasta cafea de la cooperativa San Ignatio de Acosta, pentru a va oferi o cafea foarte buna din Costa Rica.
Situatia cooperativii, la altituni intre 1500m si 1700m, pe pante abrupte, de origine vulcanica, a permis acestei cafele obtinerea gradului : SHB, adica "Strictly Hard Bean", in traducere "cafele care provin de la altitudini inalte".
Vanturile oceanului Pacific amelioreaza calitatea gustativa a cafelei, favorizand o maturare lenta a cireselor de cafea. Practicand o recoltare manuala si selectiva de mai multi ani (din decembrie pana in februarie), infrastructurile de prelucrare si transformare a cafelei au fost imbunatatite in scopul conservarii resurselor naturale.
In plus, cafelele din aceasta regiune dezvolta caracteristici organoleptice specifice, datorita recoltarii tarzii a cireselor de cafea.
Varietate botanica : caturra/catuai Altitudine : 1500m - 1700m Recolta : decembrie - februarie Proces : full-washed Scor SCAE : 86/100 |
![]() |
Procesul de tratare al cafelei este foarte ecologic; pulpa cireselor de cafea care este indepartata de boabele de cafea este utilizata ca ingrasamant natural, o parte din apa este reciclata, iar apele reziduale sunt tratate si reintroduse in pamant. Nimic nu se pierde !! Combustibilul folosit pentru unitatile mecanice provine din reciclarea arborilor cazuti in padurile din imprejurimi.
Regiunea San Ignatio este renumita pentru producerea de cafele de inalta calitate. La mijlocul secolului al 19-lea, locuitorii din Valea Centrala au migrat in sudul tarii, cunoscut astazi sub numele de Los Santos. Aceasta regiune are 220 km2 de teren agricol cultivat cu o suprafata medie de 2,5 hectare. 95% din cafeaua produsa este clasificata SHB.
Cu un scor de 86/100 acest lot de cafea face parte din gama "terroir", gama noastra de cafele de inalta calitate dintr-o zona de productie restransa geografic, care le confera un gust unic si tipic, datorita naturii pamantului si a experientei producatorilor.
De asemeni, acest lot este un amestec de doua varietati de arabica : caturra care-i da aciditatea si catuai, care-i da dulceata si corpul. In ceasca, licoarea acestui blend este echilibrata si gurmanda.