CAFEA COSTA RICA - TARRAZU - SAN IGNACIO

Cafea_Costa_Rica

Aprecierea nostra in urma degustarii:


O cafea armonioasa, cu un profil gurmand si fructat. Aromele sunt complexe, iar aciditatea malica, medie ca intensitate. Descoperim note fructate de bergamota, lamaie si mandarine, note condimentate de cardamom si note gurmande de miere si alune, si un retrogust de caramel.


Cafea care reveleaza tipicitatea terroir-ului Tarrazu !



Aceasta cafea de specialitate provine din regiunea Tarrazu, provincia San José, de pe coasta de vest a tarii. Mereu in cautarea unor cafele de calitate si foarte variate, am decis sa aprovizionam aceasta cafea de la cooperativa San Ignatio de Acosta, pentru a va oferi o cafea foarte buna din Costa Rica.

Situatia cooperativii, la altituni intre 1500m si 1700m, pe pante abrupte, de origine vulcanica, a permis acestei cafele obtinerea gradului : SHB, adica "Strictly Hard Bean", in traducere "cafele care provin de la altitudini inalte".

Vanturile oceanului Pacific amelioreaza calitatea gustativa a cafelei, favorizand o maturare lenta a cireselor de cafea. Practicand o recoltare manuala si selectiva de mai multi ani (din decembrie pana in februarie), infrastructurile de prelucrare si transformare a cafelei au fost imbunatatite in scopul conservarii resurselor naturale.

In plus, cafelele din aceasta regiune dezvolta caracteristici organoleptice specifice, datorita recoltarii tarzii a cireselor de cafea.


Varietate botanica : caturra/catuai

Altitudine : 1500m - 1700m

Recolta : decembrie - februarie

Proces : full-washed

Scor SCAE : 86/100


Procesul de tratare al cafelei este foarte ecologic; pulpa cireselor de cafea care este indepartata de boabele de cafea este utilizata ca ingrasamant natural, o parte din apa este reciclata, iar apele reziduale sunt tratate si reintroduse in pamant. Nimic nu se pierde !! Combustibilul folosit pentru unitatile mecanice provine din reciclarea arborilor cazuti in padurile din imprejurimi.

Regiunea San Ignatio este renumita pentru producerea de cafele de inalta calitate. La mijlocul secolului al 19-lea, locuitorii din Valea Centrala au migrat in sudul tarii, cunoscut astazi sub numele de Los Santos. Aceasta regiune are 220 km2 de teren agricol cultivat cu o suprafata medie de 2,5 hectare. 95% din cafeaua produsa este clasificata SHB.




Cu un scor de 86/100 acest lot de cafea face parte din gama "terroir", gama noastra de cafele de inalta calitate dintr-o zona de productie restransa geografic, care le confera un gust unic si tipic, datorita naturii pamantului si a experientei producatorilor.

De asemeni, acest lot este un amestec de doua varietati de arabica : caturra care-i da aciditatea si catuai, care-i da dulceata si corpul. In ceasca, licoarea acestui blend este echilibrata si gurmanda.

4.67
Rata medie
3 Recenzii
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Ne place enorm! Gustul e foarte aromat si placut, merge foarte bine la ibric si putin lapte

este o cafea buna aromat dar lasa un gust acrisor dupa ce bei .

Este o cafea ff aromata, placuta la gust, cremoasa. Recomand.

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
40.00 Lei
in stoc
+
CaracterArmonioasa Repertoriu aromaticGurmand/Fructat/Condimentat Nota de degustareNote de fructe de padure, migdale prajite, piersici, caise, mar verde, coaja de portocala si miere OrigineCOSTA RICA Altitudine1500 m - 1700 m Varietate botanicaArabica - Caturra/Catuai IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru, V60, Chemex, Espresso, Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor