CAFEA ETHIOPIA GUJI - DAMBI UDDO - 250g

Cafea gurmanda si fructata, cu note de caramel, miere, capsuni si putin florale.

Corpul este plin, cu o textura bogata, iar retrogustul este pe note tropicale de ananas si fructul pasiuni.

Caracter:
Rasata/Echilibrata/Armonioasa
Repertoriu aromatic:
Gurmand/Fructat
Nota de degustare:
Note de caramel, miere, capsuni si fructe tropicale
 
Origine:

ETHIOPIA
Altitudine:

2000 m - 2150 m
Varietate botanica:

100% Arabica
 
Intensitate:

Echilibrata
Ideala pentru:
Filtru/Presa franceza/Espresso
Tipul de prajire:

Blonde
 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu


Acest lot de cafea provine din padurea salbatica Dambi Uddo situata in regiunea Guji. Pentru curiosi, Dambi Uddo este numele unui copac foarte inalt, foarte prezent in aceasta padure. Producatorului acestei cafele, care se numeste Wadessa Yachisa, i-au fost atribuite de mai multe ori premii pentru calitatea cafelelor sale. Bogatia aromatica a acestei cafele se datoreaza in principal altitudinii ridicate la care cresc arborii de cafea : 2000 m - 2150 m.

Zona Guji este o zona producatoare de cafea foarte cunoscuta în Ethiopia, la sud, intre zonele Borena si Basel. Producatorii de cafea verde din regiunea Guji sunt foarte cautati de cumparatori de cafea de specialitate.







Recolta : manuală și selectivă

Varietate : Arabica Heirloom

Procesare : Naturala

Perioada recoltei : noiembrie - decembrie

Sol : vulcanic, foarte fertil

Umbra : cafea de padure

Uscare : manuală pe paturi africane


Ciresele de cafea sunt uscate la soare pe paturi-africane, ridicate la aproape un metru deasupra solului. Ciresele sunt intoarse cu mana, zilnic, pentru asigurarea unei uscari optime si pentru a preveni mucegairea acestora. In timpul zilei, ciresele sunt expuse la soare, iar noaptea, ciresele sunt acoperite cu prelate. Acest proces de uscare poate dura pana la 4 saptamani, pana cand ciresele sunt uscate si ajung la un nivel de umiditate adecvat ; totul depinde de conditiile meteorologice. Sistemul de procesare cel mai frecvent, in aceasta zona, este metoda « nature », ceea ce inseamna ca ciresele de cafea, dupa recoltare, sunt puse imediat la uscat, pe paturi africane, la soare.

Cu un scor de 88/100, aceasta cafea de specialitate are o paleta aromatica foarte bogata.

Aceasta cafea Moka Dambi Uddo este o cafea cu un profil aproape de un Sidama, mai gurmand, cu o textura bogata si mai putin citrica.

La noi gasiti, intotdeauna, numai cafea proaspat prajita !

40.00 lei
(TVA Inclus)
in stoc
+
  • Pinterest

Recomandari