CAFEA COLUMBIA Microlot ADRIAN LASSO
Aprecierea noastra in urma degustarii :
O cafea creata pentru iubitorii de arome dulci si note vegetale, fructate si usor florale. Un corp matasos, arome care persista in gura si un bon echilibru intre aciditate si dulceata.
Acest microlot, cu un scor de 88/100, este o cafea de exceptie care reflecta pasiunea si expertiza familiei LASSO !
Din dorinta noastra de a va face sa descoperiti noi cafele, in spatele carora se afla noi producatori, noi povesti, am aprovizionat o noua cafea din Columbia. O cafea care provine de la ferma EL DIVISO, o ferma familiala de 6 hectare, situata in regiunea HUILA, una dintre cele mai renumite regiuni producatoare de cafea din Columbia.
Huila este situata in partea central-sudica a tarii. Cafeaua produsa in aceasta regiune este de o calitate care a reusit sa ne uimeasca in ultimii ani si care a fost recompensata de mai multe ori in competitiile nationale si internationale de cafea.
Altitudine : 1750 m
Recolta : manuala si selectiva
Tratare : umida cu fermentatie
Varietate : Excelso Sidra Burbon
Scor : 88/100
Sidra Burbon este o varietate de cafea arabica relativ noua. Este o incrucisare intre Typica si Burbon rosu si combina caracteristicile acestor doua soiuri : gustul viu si aciditatea de la Typica si dulceata si corpul bogat al Burbonului rosu.
Ferma EL DIVISO, detinuta de familia LASSO, este condusa de tatal, Jose Uribe si cei doi fii ai sai, Nestor (22 ani) si Adrian (24 ani). Cei doi frati fac parte din noua generatie de producatori de cafea care experimenteaza noi procese de depulpare si fermentare, care dau cafelelor lor arome fructate unice si surprinzatoare.
Ferma cultiva soiuri traditionale de cafea cuma ar fi : Castillo, Columbia, Catura si Burbon rosu, dar si soiuri noi : Burbon roz sau acest Sidra Burbon. Arborii de cafea cresc la umbra naturala a arborilor indigeni. Zona muntoasa, conditiile de sol si climatice sunt combinatia perfecta pentru a dezvolta un profil in ceasca foarte complex.
Degustati aceasta cafea care provine dintr-un microlot, notata cu 88/100 si care este proaspat prajita !
Sursa foto si descriere : BELCO