CAFEA ETHIOPIA JIMMA GERA - BIO
Aprecierea noastra in urma degustarii:
Aceasta cafea Jimma - Gera, care provine din agricultura biologica, impresioneaza prin complexitatea aromelor. Buchetul este gurmand cu note de caramel, melasa, si note subtile florale de iasomie. Corpul este plin, cu o textura bogata, iar retrogustul este persistent, pe note de fructe tropicale.
O calatorie gustativa unica de la prima inghititura !
O poveste este necesara pentru a prezenta aceasta cafea exceptionala. In inima parcelelor mostenite de la tatal sau, Mohamed Ali produce o cafea de padure procesata natur cu note florale delicioase.
Ce are atat de special ?
Ferma GERA este amplasata la o altitudine de 2000 m si gazduieste o padure populata de specii de copaci endemice, iar arborii de cafea sunt plantati in salbaticie. Mahomed Ali a obtinut o licenta de export, astfel CafeThe'scu poate sa va garanteze o trasabilitate totala a acestei cafele.
Ea se situeaza la aproximativ 40 km sud-vest de Jimma, in districtul cu acelasi nume. Ferma a fost infiintata de tatul lui Mohamed, acum 70 de ani. Aceasta padure se intinde pe 25 de hectare si este acum o rezervatie naturala protejata, iar faptul ca ferma are copacii de cafea plantati in aceasta zona este unul din aspectele care o fac unica.
Istoria Producatorului
Mohamed ALI a preluat conducerea fermei in 1980. El cultiva parcele relativ mici de arbori de cafea, cu scopul de a mentine specimenele de arbori de cafea salbatici si de a produce o cafea de calitate. Mohamend este foarte angajat in protejarea padurii in care cafeaua sa este produsa. Pentru el, acest mod de cultura a cafelei este un patrimoniu natural foarte important. In ultimii doi ani, in urma modificarii legislatiei ethiopiene, el poate sa-si vanda productia de cafea direct la export, fara sa mai treaca prin intermediari ai bursei de cafea ECX din Addis Abeba. Aceasta schimbare ii ofera mai multa independenta si posibilitatea de a valoriza corect munca sa si a satenilor care culeg cafeaua manual.
![]() |
Recolta : manuala si selectiva Varietate : Arabica Heirloom Procesare : Naturala Perioada recoltei : noiembrie - decembrie Sol : vulcanic, foarte fertil Umbra : cafea de padure Uscare : manuală pe paturi africane Scor : 88/100 |
Ciresele de cafea sunt culese manula si uscate la soare pe paturi-africane, ridicate la aproape un metru deasupra solului. Ciresele sunt intoarse cu mana, zilnic, pentru asigurarea unei uscari optime si pentru a preveni mucegairea acestora. In timpul zilei, ciresele sunt expuse la soare, iar noaptea, ciresele sunt acoperite cu prelate. Acest proces de uscare poate dura pana la 4 saptamani, pana cand ciresele sunt uscate si ajung la un nivel de umiditate adecvat ; totul depinde de conditiile meteorologice. Sistemul de procesare cel mai frecvent, in aceasta zona, este metoda « nature », ceea ce inseamna ca ciresele de cafea, dupa recoltare, sunt puse imediat la uscat, pe paturi africane, la soare.
Cu un scor de 88/100, aceasta cafea de specialitate remarcabila va va incanta papilele gustative! In plus, ea provine din agricultura biologica.
Noi prajim cafeaua aproape in fiecare zi, pentru a va oferi numai cafea proaspat prajita !