CAFEA ETHIOPIA JIMMA ABAMECHA

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

O cafea complexa si dulce, cu arome explozive si note de grepfruit, portocala si un final floral. En espresso obtinem o licoare cu un corp dens si o dominanta de citrice, iar la filtru, corpul este matasos, iar retrogustul persistent cu note gurmande de caramel.

Cafea de padure, cultivata la inaltime, procesata "natur", care provine dintr-un microlot ... veti adora noua noastra cafea din Ethiopia !Aceasta cafea de padure este produsa de Nazimu ABAMECHA, in apelativul Jimma. Ferma ABAMECHA este situata la sud de Jimma, in districtul Goma, satul Botto.

Ferma este amplasata la altitudini cuprinse intre 1850 m si 2000 m, se intinde pe o suprafata de 8 ha si est scufundata intr-o padure populata de specii autohtone de copaci. Acest sistem complex de agrosilvicultura asigura productia unei cafele de inalta calitate, ciresele de cafea se coc incet la umbra deasa a copacilor.

Nazimu lucreaza la perpetuarea acestui sistem agricol antic prin mentinerea padurii. De asemeni, pentru a obtine o calitate superioara a microloturilor sale de cafea, Nazimu aplica principiile sale de baza : o maturare lenta a cireselor de cafea si culesul selectif si manual.


Istoria ProducatoruluiNazimu ABAMECHA este un copil al satului Botto, sat in care familia lui produce cafea de mai multe generatii. El a mostenit ferma de la tatul sau si spera ca intr-o zi unul din copiii sai sa preia, cum a facut-o el, cele 8 ha de arbori de cafea.

Nazimu are in jur de 40 de ani si este plin de energie. De doi ani, de cand a preluat conducerea fermei, constient de faptul ca valorificarea cafelei trece mai ales printr-o trasabilitate completa, a decis, ca si alti producatori din zona, sa-si vanda cafeaua in mod independent. Altfel, canalul de distributie a fost scurtat si putem sa va asiguram o trasabilitate totala a acestui Microlot de cafea, ceea ce este foarte rar pentru o cafea care provine din Ethiopia.

Recolta : manuala si selectiva

Varietate : Arabica Heirloom

Procesare : metoda "Natur"

Perioada recoltei : noiembrie - decembrie

Sol : vulcanic, foarte fertil

Umbra : cafea de padure

Uscare : manuala pe paturi africane

Scor : 88/100


Ciresele de cafea sunt uscate la soare pe paturi-africane, ridicate la aproape un metru deasupra solului si sunt intoarse cu mana, zilnic, pentru asigurarea unei uscari optime si pentru a preveni mucegairea acestora. In timpul zilei, ciresele sunt expuse la soare, iar noaptea, ciresele sunt acoperite cu prelate. Acest proces de uscare poate dura pana la 4 saptamani, pana cand ciresele sunt uscate si ajung la un nivel de umiditate adecvat ; totul depinde de conditiile meteorologice. Sistemul de procesare cel mai frecvent, in aceasta zona, este metoda « natur », ceea ce inseamna ca ciresele de cafea, dupa recoltare, sunt puse imediat la uscat, pe paturi africane, la soare.

Foarte bine notata, aceasta cafea de specialitate remarcabila va va incanta papilele gustative! In plus, ea provine dintr-un Microlot. Fiecare microlot reflecta pasiunea si expertiza producatorului de cafea, iar trasabilitatea boabelor de cafea ajunge pana la parcela.

CafeThe'scu prajeste cafea in fiecare zi, pentru a va oferi numai cafea proaspat prajita !Sursa foto si descriere : BELCO

5.00
Rata medie
6 Recenzii
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Foarte buna cafea! o cafea tare ,foarte aromata, chiar mi se pare ca are mult parfum de caramel ! livrare de nota 10

Cea mai buna, cea mai aromata….deci, comandati, MERITA!!!!

Wow! Exceptionala! Atat am de zis!

Foarte buna cafeaua! Aromata si intensa in acelasi timp!

Foarte bună! De savurat in tihnă!

O cafea foarte aromata cu gust deosebit!

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
50.00 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterRasata/Echilibrata/Armonioasa Repertoriu aromaticFructat/Gurmand/Floral Nota de degustareNote florale, fructate de grepfruit, portocala si note gurmande de caramel OrigineETHIOPIA Altitudine1800 m - 2100 m Varietate botanica100% Arabica - Heirloom IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor