CAFEA ETHIOPIA GAMOJI - BIO - FARA CAFEINA

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Acest procedeu de decafeinizare permite extragerea cafeinei in mod selectiv, conservand astfel, toate aromele cafelei.
O cafea tipica modului de procesare natural, cu un caracter bine pronuntat si un profil foarte aromat, un corp onctuos si persistent in gura, cu note de fructe rosii si ciocolata neagra.

Cafea de padure, certificata BIO !


Aceasta cafea este cultivata in padurea Gamoji, regiunea Anfilloo, la altitudini intre 1500m si 1700m si beneficiaza de conditii climaterice exceptionale, care contribuesc la crearea unor profiluri aromatice deosebite. Ea are o aroma a unei cafele moka si un profil aromatic care aminteste de o cafea Ethiopia HARRAR si dezvolta note generoase de ciocolata si condimente dulci.

Boabele de cafea din aceasta padure au o forma speciala, mai alungita si se numesc "moka long berry".

Cafeaua provine de la mici fermieri si este decafeinizata cu CO2, in Germania. Molecula O-C-O este prezenta in mod natural in aerul pe care il respiram sau in apa minerala pe care o bem. In timpul procesului de decafeinizare dioxidul de carbon este utilizat in starea sa supercritica, adica intre faza sa lichida si faza sa gazoasa. Apoi extrage selectiv cafeina, lasand toate moleculele aromatice in boabele de cafea.




Umbra naturala : 40 - 50 %

Recolta : manuala si selectiva

Tratare : naturala

Perioada recoltei : noiembrie - ianuarie

Uscare : manuala pe paturi africane

Decafeinizare : naturala cu CO2


Chiar daca este situata in zonele joase din Anfilloo, padurea Gamoji ramane dificil accesibila din cauza pantelor abrupte si a vegetatiei dense. Padurea este compusa din specii de arbori endemice unice, adesea vechi de secole, care ofera o umbra optima arborilor de cafea. Spre exemplu, se gasesc specii de Prunus Africana care ating inaltimi de peste 40m si Cordia Abyssinica de aproximativ 20m. Productia cafelei contribue la mentinerea acestei biodiversitati.

Aceasta cafea provine din agricultura biologica, deoarece micii producatori nu utilizeaza nici-o substanta chimica pentru producerea cafelei. Toate culturile sunt recoltate manual.

O cafea ethiopiana BIO, decafeinizata printr-un proces 100% natural, care garanteaza pastrarea tuturor aromelor cafelei. Chiar si cei mai exigenti dintre Dvoastra vor fi cuceriti !






Nici o postare găsită

Scrie un comentariu
35.00 lei
in stoc
+
CaracterIntens/Profund Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de fructe rosii si ciocolata neagra OrigineETHIOPIA Altitudine1500 m - 1700 m Varietate botanica100% Arabica - Moka IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Toate cafelele noastre sunt proaspat prajite

Posibilitate degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru