CAFEA CONGO CHIVU LAC

Cafea de specialitate CONGO


Aprecierea noastra in urma degustarii:

O cafea intensa, mai degraba corsé, cu o paleta aromatica complexa, note de migdale, nuca de cocos, caramel, alune, trestie de zahar. Corpul cremos si retrogustul persistent de ciocolata, o fac potrivita pentru cappucinno, iar in expresso este surprinzatoare.


Cafeaua Congo CHIVU LAC este considerata un "grand cru" de iubitorii si descoperitorii de terroir-uri unice.


Aceasta cafea provine de pe malurile lacului Kivu, la granita cu Rwanda, unde sunt situate cele mai renumite plantatii din CONGO.

In urma genocidului din Rwanda, precum si razboiului civil din Congo din anii '90, multi congolezi sau refugiat in tarile vecine. Aceste evenimente au avut un impact important asupra culturii cafelei, care era pe cale de disparitie. Astazi putem sa degustam aceasta cafea, datorita eforturilor depuse de micii productori care au persistat in traditiile lor.

Aceasta cafea este unica datorita complexitatii mediului in care creste, ceea ce ii confera un caracter foarte puternic. Arborii de cafea cresc pe soluri vulcanice, la altitudini situate intre 1500 m si 2000 m si beneficiaza de conditii meteorologice exceptionale : ploi abundente cuplate cu soare, precum si de reverberatia razelor de soare pe lac.

Este produsa fara pesticide si fara ingrasaminte chimice, de mici productori. Ciresele de cafea sunt recoltate manual intre lunile mai si septembrie, si procesate prin metoda "washed - spalare".

Am ales aceasta cafea pentru a sustine renasterea unui mare terroir si oamenii care prin determinarea lor au contribuit la mentinerea cultivarii cafelei, aproape abandonata. De asemeni, pentru a oferi clientilor nostri o noua experienta organoleptica.


4.00
Rata medie
1 Recenzie
5 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

O cafea africană surprinzatoare (deoarece în cazul cafelelor africane,de cele mai multe ori, te aștepți sa simti mai pregnant gustul floral si de citrice),aromata,potrivita pentru cei care sunt îndrăgostiți de un gust fructat rafinat cu finish de ciocolata.Degustand-o,iti dă o stare de bine,reconfortanta (mie personal mi-a evocat o amintire plăcută,amintirea ciocolatei calde,din copilarie,pe care o savuram acasă,în zilele friguroase de iarna)!Merita testată!

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
22.50 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterIntens/Profund Repertoriu aromaticGurmand Nota de degustareNote gurmande de alune, migdale prajite si trestie de zahar OrigineCONGO Altitudine1200-1700 m Varietate botanica100 % Arabica - Blend de varietati IntensitateCorse Ideala pentruPresa franceză, Espresso/Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor