CAFEA COLUMBIA CHEVERE - FARA CAFEINA
Aprecierea noastra in urma degustarii:
Acest amestec de diferite soiuri de arabica din Columbia este o cafea foarte dulce, cu note de ciocolata si fructe rosii. Corpul este suav si matasos, iar retrogustul de toffee si trestie de zahar. Cafea decafeinizata printr-un proces natural, cu un alcool derivat din fermentarea trestiei de zahar.
O cafea Choc'O in versiunea DECAF !
Noua noastra cafea boabe decafeinizata, CHEVERE, provine din regiunea CAUCA, una dintre cele mai renumite regiuni de productie a cafelei din Columbia, cooperativa ASCAFE. Aceasta reuneste in jur de 3700 familii producatoare de cafea, care si-au reunit eforturile pentru a ne propune o cafea de calitate.
Aceasta zona este propice productiei de cafea, datorita, pe de-o parte altitudinii inalte si apropierea de ecuador, si pe de alta parte, muntii din jur care protejeaza arborii de cafea de umiditatea Pacificului si de vanturile din sud. Rezultatul, un climat stabil tot timpul anului, cu temperaturi care variaza in medie de la 18° la 25°. Solurile vulcanice sunt foarte bogate in nutrimente.
Decafeinizare prin procesul "sugar cane"
Aceasta cafea este decafeinizata natural prin procesul numit "sugar cane". Pentru a extrage cafeina din cafeaua verde se utilizeaza acetatul de etil, care este un derivat obtinut in urma fermentarii trestiei de zahar. Acest derivat apare si in fermentarea berii sau a vinurilor, si are particularitatea de a avea un miros caracteristic fructat. Cafelele decafeinizate prin acest proces dezvolta note fructate si un retrogust de trestie de zahar.
Cumparand aceasta cafea sustineti 4 programe sociale
SPIRIT OF PEACE : o cafea produsa de fostii luptatori FARC care au decis "sa cultive pacea" in regiune
WOMEN : o cafea produsa in special de femeile afectate de violenta si care lupta pentru bunastarea si imbunatatirea conditiilor de viata a acestor femei
CABILDO : promovarea cafelei produsa de comunitatile indigene din regiune
INTERGENERATIONAL : formarea noilor generatii in practica cultivarii cafelei, pentru a le incuraja a prelua de la cei mai in varsta, plantatiile de cafea
O cafea tipica a terroir-ului din Cauca
Cafeaua CHEVERE exprima tot ceea ce trebuie sa aiba o cafea columbiana buna : o aciditate medie si un corp consistent care iti da o senzatie de cacao in gura, iar procesul de decafeinizare "sugar cane" ii permite sa pastreze toate calitatile aromatice. Are un scor de 83/100 si este proaspat prajita de echipa CafeThe'scu !
Sursa foto si descriere : BELCO