CAFEA ETHIOPIA YIRGACHEFFE - KOCHERE- 250g
O cafea de caracter, pe note de iasomie si fructele pasiunii, dulce si rafinata, posedand o buna persistenta aromatica.
Cu siguranta una din cafele cele mai renumite din lume.
Aceasta cafea, Ethiopia Yirgacheffe, face parte, ca majoritatea cafelelor noastre, din gama « Terroir »
« Terroir » este o gama constituita din cafele de excelenta, cu note > 84/100, provenind din regiuni cunoscute pentru tipicitatea pe care o dau cafelei.
Situat la sud de Addis-Abeba, capitala Ethiopiei, in zona GEDEO, terroir-ul Yirgacheffe, este o regiune privilegiata pentru cultivarea cafelei. Arborii de cafea sunt cultivati la umbra arborilor forestieri (umbra naturala), intr-un sol argilos brun-roscat. Majoritatea producatorilor de cafea practica agricultura biologica.
Plantatiile sunt situate intre 1700 m si 2500 m altitudine si beneficiaza de conditii climaterice exceptionale, care contribue la crearea unor profiluri aromatice deosebite. Terroir-ul Yirgacheffe este celebru pentru cafelele florale, cu note de iasomie, nascute din varietatile endemice de moka ale regiunii.
Cafea este recoltata si triata manual, in perioada decembrie – martie, asigurand astfel, loturi de cafea verde cu boabe de o calitate superioara. Este o cafea spalata si uscata natural pe « paturi africane » (un tesut suspendat pe patru picioare, permitand boabelor de cafea sa se ususce de sus in jos si de jos in sus).
Recolta de cafea a acestui terroir este in jur de 9 tone anual, ceea ce inseamna aproape 3% din volumul de cafea produsa in Ethiopia.
Cafeaua pe care v-o propunem este 100% originara din acest terroir, este de tip A si are un grad 1.