CAFEA BRAZILIA - BOB O LINK - 250g

Cafea dulce si rafinata cu un corp bogat, note gurmande de ciocolata si note fructate de caise si fructe rosii.

Cafeaua Bob-O- Link este o cafea « Terroir » si este produsa de ferma Fortaleza.

Fazenda Ambiental Fortaleza (FAF) este situata aproape de São Paulo, la Mococa, si apartine aceleiasi familii din anul 1850.

Silvia Baretto si sotul ei Marcos Croce, descendenti directi ai creatorilor acestei ferme, produc aceasta cafea Bob-O-Link impreuna ce fermele vecine.


FAF practica un sistem de policulturi durabile si de

agricultura ecologica, producand fructe si legume,

miere, cherestea și produse lactate.


Mai mult decat producerea cafelei, ei au construit un proiect social si de mediu. La inceput a fost proiectul unei ferme, acum este proiectul a 50 de ferme vecine, implicate in producerea cafelei Bob-O-Link. De ce acest nume? Bob-O-Link este o pasare migratoare foarte afectata de dezvoltarea monoculturii in tara sa de origine. Fermele care fac parte din acest proiect, fiind locuri ideale de viata pentru aceasta pasarea, au ales-o simbolul lor.

Pentru a deveni un producator Bob-O-Link, fermierii trebuie sa respecte urmatoarele reguli :

- plantarea de arbori tropicali pentru a produce umbra arborilor de cafea

- crearea de canale de irigare pentru a prezerva apa

- eliminarea utilizarii ingrasamintelor si pesticidelor

- instalarea de paturi africane si utilizarea de masini de triat

- recoltarea cafelei selectiv si manual

- se se intereseza la degustarea si analiza senzoriala a cafelele lor

- productii alternative

- instalarea de stupi

Arborii de cafea Bob-O-Link cresc in inima muntilor Mogiana, intre 1000 m si 1400 m altitudine. Acestia fac parte din varietatile cele mai renumite din lume, pentru complexitatea lor aromatica, cum ar fi Bourbonul galben, Mundo Novo rosu si Catuai. Ei cresc la umbra copacilor mari tropicali. Arborii de cafea se dezvolta in perfecta armonie cu restul ecosistemului. FAF depune toate eforturile pentru a respecta si proteja speciile animale si botanice care traiesc in incinta fermei lor.

Ciresele de cafea sunt recoltate numai la maturitate, in mai multe pasaje si doar selectiv, de mana. Cafeaua boabe Bob-O-Link « Pulped Natural » (semi-spalata) este procesata prin metoda semi-umida. Cireselor de cafea li se scoate mai intai pulpa si apoi sunt uscate. Aceasta metoda de procesare, da cafelei mai putina aciditate si mai mult corp.

O cafea verde Bob-O-Link trebuie sa obtina cel putin un scor de 84/100 pentru a fi vanduta sub apelatiunea Bob-O-Link.

Perioada de recolta : iunie - septembrie

5.00
Rata medie
1 Recenzie
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Este o cafea foarte foarte buna. Eu fac espresso din ea, este doza perfecta pentru a-mi da energie de dimineata. Are o aroma light, foarte placuta si chiar simt notele acelea de ciocolata. O recomand din inima!

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
30.00 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterDulce/Suav Repertoriu aromaticGurmand Nota de degustareNote fructate de mango, fructul pasiunii, ananas, mere OrigineBRAZILIA Altitudine1000 - 1400 m Varietate botanica100 % Arabica - Blend de varietati IntensitateDulce Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor