Data de prajire este unul dintre cele mai importante elemente atunci cand vine vorba de cafea. De ce este atat de important ?
Pentru ca daca utilizati o cafea care a fost prajita de mult timp, este ca si cum ati utiliza o cafea "moarta", lipsita de orice aroma. Rezultatul in ceasca va fi o deceptie 100% !
Cafeaua ramane optima pentru consum timp de 30 de zile de la data prajirii, pachet de ambalare inchis. Dupa aceasta data, cafeaua isi va pierde repede potentialul aromatic. Nu exista nici-un risc pentru sanatate daca o consumati dupa aceasta data, dar o cafea consumata mai multe saptamani dupa data de prajire va fi foarte oxidata si isi va pierde majoritatea aromelor sale.
Pentru a obtine o licoare excelenta, atat din punct de vedere gust, cat si din punt de vedere arome, cuvantul de ordine este PROSPETIMEA, urmata de tipul de macinare pentru a obtine o extractie reusita.
Oxigenul tinde sa deterioreze moleculele aromatice din cafea. De aceea, este recomandat sa consumati cafeaua rapid si sa favorizati cafeaua proaspat prajita artizanal.
La un prajitor artizanal prospetimea cafelei este garantata ! Cafeaua pe care o cumparati in supermarchet este o cafea prajita industrial si este prajita si ambalata mult prea mult timp inainte de a se regasi la voi in ceasca ! De asfel, pe ambalajele acestor cafele nu o sa gasiti niciodata marcata data de prajire, ca la un prajitor atizanal.
Doriti o cafea din Salvador sau o cafea proaspat prajita din Guatemala ?
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu