Sparkling Capsune : un cocktail rece si acidulat

06/15/2019
de catre CafeThe’scu .

Acest cocktail se poate realiza cu un ceai de fructe sau cu un rooibos. Nici-unul din aceste ceaiuri nu contine teina, deci se poate bea chiar si seara, iar copiii il vor adora !

Printre ceaiurile de fructe din gama noastra de ceaiuri puteti utiliza : PUR GOURMANDISE CAPSUNE & KIWI sau PURE GOURMANDISE KIR ROYAL. De asemeni, puteti utiliza ceaiul ROOIBOS CAPSUNE & MENTA.

Cu aceste ceaiuri puteti realiza diverse retete : infuzii, ceaiuri cu gheata, cocktail-uri cu sau fara alcool, chiar si retete de deserturi gurmande.

Pentru reteta pe care v-o propunem mai jos, am utilizat ceaiul de fructe : PUR GOURMANDISE KIR ROYAL.

Un cocktail racoritor care se poate bea fara moderatie !


Ingrediente

· 500 ml de apa plata

· 1 L de apa gazoasa

· 3 linguri de miere sau 5 daca doriti mai dulce

· 2 lamai

· 15 capsuni

· cateva frunze de menta

· 30 g de ceai


Recipiente


Un borcan care poate fi inchis ermetic, capacitate 2 L

6 pahare mari sau 6 cani transparente


Preparare


1. Mai intai de toate, infuzati cele 30g de ceai in 500 ml de apa plata incalzita la 85° C, timp de 5 minute,

2. Apoi scoateti fructele si lasati infuzia sa se raceasca,

3. Recuperati 200 ml de infuzie si incalziti-o intr-un recipient cu mierea,

4. In acelasi timp, curatati si taiati capsunele si lamaile in cubulete, spalati frunzele de menta,

5. Se toarna infuzia simpla si cea amestecata cu miere in borcan,

6. Adaugaţi capsunele si lamaile taiate,

7. Adaugati 1 L de apa gazoasa, amestecati usor si inchideti ermetic borcanul,

8. Puneti borcanul la frigider 3 – 4 ore,

9. Serviti cocktail-ul cu cuburi de gheata si frunze de menta.

10. Degustati !

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare noua