10 „PORUNCI” pentru o CAFEA PERFECTA

30/03/2018




1. Cafea proaspat macinata, tu vei utiliza !

Atentie la prospetime, cafeaua isi pierde rapid caracteristicile organoleptice, prefera intotdeauna o cafea proaspat macinata.

2. Cafeaua in frigider, tu n-o vei mai pune !

Este inutil sa pastrezi cafeaua in frigider.

Aceasta practica nu va prelungi durata prospetimii cafelei. In plus, cafeaua va absorbi toate mirosurile din frigider.

3. De-a incalzi cafeaua, te vei abtine !

Nu incalzi niciodata cafeaua pentru ca isi pierde toate aromele, si mai mult, gustul cafelei incalzite nu este bun.

4. A crede ca un espresso este puternic in cafeina, tu vei inceta !

Multi oameni cred ca, cu cat gustul cafelei este mai puternic, cu atat contine mai multa cafeina. Acest lucru este gresit ! In contact cu apa, cafeaua elibereaza cafeina. In cazul unui espresso, apa curge foarte repede datorita presiunii, deci cafeaua este mai putin timp in contact cu apa, astfel un espresso va fi contine mai putina cafeina decat o cafea la filtru.

5. Economii, utilizand cafeaua boabe, tu vei face !

Daca va ganditi ca veti face economii cumparand o masina de cafea care utilizeaza capsule, va inselati, costul cafelei pentru o ceasca, utilizand o cafea boabe, este de aproximativ 3 ori mai mic decat cel al capsulelor.

6. Complexitatea gustului cafelei, tu vei descoperii !

Gustul cafelei depinde de multi factori :

De la regiunea in care au crescut arborii de cafea, sol, umiditate, umbra naturala;

La metoda de tratare : prin spalare, semi-spalare, cale naturala, honney, etc.;

...Uscare ;

Si pana la prajire. Prajiirea cafelei in mod artizanal se face in cantitati mici, cu un profil de prajire bine definit, care permite prelungirea sau reducerea unor faze din ciclul de prajire, in functie de tipul de cafea dorit. Prajirea cafelei in mod industrial se face in cantitati foarte mari, si adesea, boabele sunt prajite doar 90 de secunde, la o temperatura de aproape de 1000°.

7. Temperatura apei, tu vei verifica !

Daca doresti sa eviti sa bei o cafea oparita, acorda o atentie deosebita temperaturii apei.

Pentru cafea este recomandata o temperatura a apei de 90 °.

8. Pentru cafeaua la filtru, intotdeauna filtrul tu-l vei clati !

Inainte de a utiliza o cafetiera Chemex, V60 sau cea clasica, gandeste-te la clatirea si umezirea filtrului. Daca nu o vei face, cafeaua va avea un gust de hartie.

9. Lingura dozatoare, tu o vei arunca !

Pentru o cafea la filtru, nu mai folosi lingura dozatoare pentru a masura cafeaua, prefera un cantar de bucatarie si respecta raportul: 60g cafea / 1L apa.

10. In arta espresso-ului, tu vei excela !

Pentru a face un espresso, 3 lucruri sunt de retinut :

• Mai intai temperatura apei, intre 90 ° si 93 °;

• Apoi cafeaua: 8 pana la 12 g de cafea pentru o ceasca ;

• Si in sfarsit, pentru masina ta, o presiune de 9 bari.

Iata care sunt cele 10 „porunci” pentru o cafea perfecta ... BONNE DEGUSTATION !!

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu