CAFEA RWANDA ABADATEZUKA

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Cafea rafinata cu note fructate si gurmande de piersica, struguri albi si caramel. Un corp amplu si bine structurat, cu o dulceata proaspata. In timpul extractiei cafelei, lasati-va cuceriti de mirosul gurmand si spuma generoasa. La degustare, dulceata si aromele unice va invaluie, iar retrogustul de caramel este foarte persistent in gura. 

Un Microlot de exceptie !


Aceasta cafea face parte din gama "Microlot", o gama constituita din cafele de specialitate de excelenta.

Acest microlot de cafea este o varietate de arabica, bourbon rosu, cultivat intre 1900 si 2200 m altitudine. Este produs de cooperativa Abadatezuka, in padurea Nyungwe, in vestul Rwandei. Acest terroir are nu numai soluri bogate, ci si un climat rece si umed constant, datorita lacului Kivu si altitudinii inalte.Varietate botanica : bourbon rosu

Recolta : manuala si selectiva

Altitudine : 1900 m - 2200 m

Metoda de procesare :  natur

Perioada recoltei : martie - iunie

Uscare : manuala pe paturi africane

Scor SCA : 87/100Cafeaua nu este doar rodul muncii producatorilor, ci si al albinelor. Albinele autohtone din padurea Nyungwe au un impact direct asupra profilului aromatic al cafelei. Polenizarea realizata de albine ofera cafelei o dimensiune mai uniforma si permite dezvoltarea ulterioara a aromelor.

De asemenea, cultivatorii de cafea nu folosesc ingrasaminte sintetice sau pesticide. Uscarea cafelei in climatul rece si umed din padurea Nyungwe este unul din factorii cruciali pentru o productie de cafea de inalta calitate. Acest climat confera boabelor de cafea arome puternice si creste longevitatea arborilor de cafea.Cu un profil fructat si foarte gurmand, o trasabilitate totala si o nota de 87/100 pe scara SCA, acest Microlot de cafea de specialitate va va surprinde. Un deliciu in ceasca !


Sursa foto et descriere : BELCO

5.00
Rata medie
1 Recenzie
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Senzatională!...cumpărată acum 2 sapt si azi preparată espresso!...A meritat așteptarea !
Felicitari

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
50.00 Lei
in stoc
+
CaracterRasata/Echilibrata/Armonioasa Repertoriu aromaticFructat/Gurmand Nota de degustareNote de piersica, struguri albi si caramel OrigineRwanda Altitudine1900 m - 2 200 m Varietate botanicaArabica - Bourbon Rouge IntensitateEchilibrata Ideala pentruEspresso/Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor