CAFEA PERU HUABAL - Jose MEJIA

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

O cafea cu un profil senzorial complex, gust distins, corp mediu si o aciditate fructata, dulce. Note de fructe de padure, migdale prajite, piersici, caise, mar verde, coaja de portocale si miere.

Aceasta cafea peruviana este una dintre preferatele noastre !

Peru produce doar cafea arabica. Cafeaua peruviana este una dintre cele mai faimoase si aceasta se datoreaza in mare masura conditiilor climatice exceptionale. Cultivarea cafelei se face aproape exclusiv, peste 90%, in zonele forestiere ale Anzilor pe plantatii foarte mici. Aproximativ 75% din arborii de cafea cresc la o inaltime cuprinsa intre 1000 m si 1800 m. Altitudinea, situatia geografica exceptionala si priceperea fermierilor, ofera conditii optime pentru cafeaua peruviana.

Cafeaua care provine de pe plantatiile situate la altitudine mica, langa granita cu Ecuador, este o cafea cu un corp mediu, o aciditate lejera si note de fructe, flori, nuci. Cand urcam la altitudini mai mari, in muntii Anzi, cafeaua care provine de pe plantatiile situate aproape de Machu Picchu se caracterizeaza printr-o aciditate mai accentuata. Cafeaua recoltata de pe aceste plantatii ofera arome florale bine definite.




Aceasta cafea provine de pe terroir-ul HUABAL situat in regiunea Cajamarca, in nordul extrem al tarii, aproape de granita cu Ecuador. Cafeaua pe care am selectionat-o este produsa de Jose Mejia, pe parcela Las Guabas, micro-terroir-ul Flor del Norte, situat la 1868 m altitudine.

Jose Mejia are 36 de ani si cultiva cafea de peste 15 ani. Cafeau reprezinta principala lui sursa de venituri, ca pentru majoritatea fermierilor din regiune. Mai mult, este produsul agricol care le permite sa-si imbunatateasca conditiile de viata.

Parcela Las Guabas este plantata cu soiurile de cafea caturra, typica si costa rica. Recoltarea cireselor de cafea se face manual, numai la maturitate si are loc din iunie pana in noiembrie. Dupa scoaterea pulpei, boabele de cafea sunt fermentate timp de 20 de ore si pe urma uscate pe paturi africane timp de 15 pana la 18 zile.

O cafea de specialitate 100% trasabila care provine dintr-un microlot si care are un scor de 85/100. Profilul de prajire a fost adaptat pentru a putea fi preparata atat la espressor, cat si la ibric sau presa franceza.

Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
35.00 Lei
in stoc
+
CaracterRasata/Echilibrata/Armonioasa Repertoriu aromaticFructat Nota de degustareNote de fructe de padure, migdale prajite, piersici, caise, mar verde, coaja de portocala si miere OriginePERU Altitudine1800 m Varietate botanica100% Arabica - Caturra IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso, Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor