CAFEA PAPUA NOUA GUINEE RAGGIANA
Aprecierea noastra in urma degustarii:
Cafea cu o finete aromatica surprinzatoare. La miros, aromele care se disting sunt cele de condimente dulci si malt. La degustare, buchetul este gurmand cu note de caramel, nuci si caise. Corpul este bogat, iar retrogustul este persisitent cu o nota subtila de aciditate, care aminteste de rubarba de vara.
O calatorie exotica garantata !
Noua noastra cafea de specialitate din PAPUA NOUA GUINEE face parte din gama de cafele "TERROIR" are un scor de 84,5/100 si provine din prima zona producatoare de cafea a tarii, regiunea Highlands.
O adevarata oda a naturii, acest lot de cafea provine de la diferiti mici proprietari de arbori de cafea, cultivati la altitudini intre 1600 m si 1950 m. Highlands este un lant muntos care traverseaza tara de la est la vest. In aceasta zona a insulei au fost plantati primii arbori de cafea. In inima muntilor din PAPUA NOUA GUINEE, regasim una dintre cele mai bune cafele gurmet din Asia-Oceania.
Arborii de cafea profita de un climat rece si de precipitatii abundente, un sol bogat si fertil, conditii ideale pentru dezvoltarea arborilor de cafea. Acestia cresc la umbra altor copaci, care le protejeaza de vant, ploi si soare. Acest ecosistem neobisnuit este un paradis pentru pasari, cum ar fi papagalul, pasarile Paradisului,etc. In aceasta vale traiesc peste 160 de specii de pasari.
De altfel, numele RAGGIANA al cafelei aduce un omagiu celebrei pasari a paradisului, care este emblema tarii PAPUA NOUA GUINEE.
Recolta : manuala si selectiva Tratare : umida prin spalare Umbra : arbori forestieri si fructiferi Sol : vulcanic profund si bogat in materie organica Perioada de recolta : aprilie - august |
Situata in Arhipelagul Melanesian, PAPUA NOUA GUINEE ocupa jumatate din insula NOUA GUINEE, care este considerata a treia insula cea mai mare din lume dupa Australia si Groenlanda.
Primele experiente legate de cafea dateaza din anii 1800. Aproximativ 95% din cafelele din PAPUA NOUA GUINEE sunt "cafele spalate". In aceasta tara, in jur de 1 milion de persoane traiesc din cafea.
Populatiile traiesc in triburi, in sate mici, pe teritorii bine definite. 90% dintre productori, au parcele de aproximativ 2 hectare si sunt regrupati in cooperative (Estates). Cele mai reputate sunt : Sigri, Bunum Wo, Arona Valley, Gumancg si Tremearne.
Situatia geografica muntoasa, vaile adanci, paduri care tin umbra si climatul umid, sunt conditii ideale pentru producerea unei cafele de calitate.
Sursa foto si descriere : BELCO