CAFEA MEXIC - VERACRUZ - EL SANTO - 250g

O cafea foarte aromata, cu note fructate si gurmande.

La inceput un gust putin acidulat, care lasa locul, putin cate putin, unor note mai gurmande, de ciocolata si pralin.

Corp cu o textura cremoasa si un retrogust dulce, foarte persistent.

Caracter:
Dulce/Suav
Repertoriu aromatic:
Gurmand/Fructat
Nota de degustare:
Caramel, ciocolata, struguri albi
 
Origine:

MEXIC
Altitudine:

1200-1700 m
Varietate botanica:

Arabica - typica/pluma
 
Intensitate:

Dulce
Ideala pentru:
Filtru, V60, Chemex
Tipul de prajire:

Medie
 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Aceasta cafea provine din regiunea Veracruz si este produsa de Don Pepe, care detine o mica intreprindere locala, situata in oraşul Huatusco. El cumpara, proceseaza si exporta, cafelele cultivate de mici producatori din regiunea Veracruz, din anul 1994.

Don Pepe cumpara ciresele de cafea, spre deosebire de alte societati de procesare, care cumpara boabele de cafea deja extrase din cireasa . Toate cafelele sunt prelucrate la Huatusco, ceea ce ii permite o urmarire perfecta a procesului de transformare si o veritabila monitorizare a calitatii cafelei.

Cafeaua este cultivata pe solurile vulcanice, intre 1200 şi 1500 de metri, deasupra nivelului marii, si este « Fully Washed », in timp ce majoritatea cafelelor din Mexic sunt doar « Washed ». Ciresele de cafea sunt recoltate manual si selectiv.

Cu un scor de 85/100, aceasta cafea este de calitatea premium, si a fost numita « El Santo » in omagiu pentru regelui luptatorilor mexicani de catch.

Este produsa din soiuri typica si pluma (o mutatie de typica care a avut loc in satul Pluma de Hidalgo).

Perioada de recoltare : octombrie – martie.

Este o cafea SHG EP.

SHG - Strictly Higt Grown este un grad acordat cafelelor cultivate la o altitudine inalta, ceea ce le permite o dezvoltare mai lenta a ciresei, deci o boaba de cafea mai densa si de mare calitate.

EP – Preparatie Europeeana, presupune un alt fel de triere a cafelei verzi, inainte de export, astfel incat cele mai bune boabe sa fie puse in saci si exportate.

25.00 lei
(TVA Inclus)
in stoc
+
  • Pinterest

Recomandari