CAFEA MEXIC SANTA FE - BIO - FARA CAFEINA

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Cafea decafeinizata natural, cu o dulceata placuta si note gurmande de alune, migdale prajite si trestie de zahar. Aciditatea este foarte scazuta, corpul este lejer, iar retrogustul este scurt si dulce.

Cafe mexicano organico y muy fragante. Buena degustación !


Hola ! Que tal ?

Aceasta cafea este cultivata in sudul Mexicului, regiunea CHIAPAS, pe terroir-ul Motozintla la 1200 m  altitudine. Ea provine de la ferma Santa Fe, o ferma plina de istorie, care a fost creata de o familie mexicana in anul 1855.

Climatul este temperat, cu temperaturi minime de 18°C iarna si maxim 27°C vara, iar arborii de cafea profita de umbra naturala a arborilor INGAS (o planta din America de Sud denumita in mod obisnuit " mazare dulce")

Regiunea CHIAPAS a fost guatemaleza inainte de 1824. Relieful sau extrem de contrast include zone de costa, vai, munti si paduri tropicale. Este una dintre cele mai importante regiuni producatoare de cafea din Mexic. Ea beneficiaza de conditii bioclimatice exceptionale. Principalele productii din aceasta regiune sunt : cafeaua, bananele, cacaoa, mango, dar si mierea, zaharul din trestie de zahar sau ardeiul iute. Este o regiune foarte renumita pentru productia de cacao.


 


  Umbra naturala : la umbra arborilor - ingas

  Recolta : manuala si selectiva

  Tratare : prin spalare

  Perioada recoltei : august - decembrie

  Uscare : manuala pe paturi africane

  Decafeinizare : naturala cu apa - Mountain Water

 


Cafeaua este decafeinizata cu apa de Mountain Water Decaf, intr-un mod natural, fara proces chimic sau solventi. Am selectat aceasta cafea atat pentru calitatile sale gustative, dar si pentru pentru abordarea ecologica si respectul mediului. Fiind decafeinizata in Mexic, amprenta sa carbon este foarte limitata in comparatie cu alte cafele care sunt decafeinizate in Canada.




Decafeinizarea apei nu implica solventi, ci un principiu al osmozei : boabele de cafea sunt compuse din 74% componente nesolubile, 25% componente aromatice solubile in jur de 1,20% cafeine. Decafeinizarea cu apa actioneaza asupra ultimelor doua componente.

Osmoza este principiul raspandirii, printr-o membrana semi-permeabila, a unei solutii foarte concentrate spre o solutie mai putin concentarta, pana la gasirea unui punct de echilibru.

Boabele de cafea sunt plasate intr-o baie de aburi pentru a deschide porii boabelor si a extrage componentele aromatice solubile, precum si cafeina. Cafeina din aceasta apa este filtrata pentru a pastra numai apa incarcata cu precursorii de aroma.

Aceasta apa este folosita pentru a extrage cafeina din restul boabelor. Boabele de cafea verde sunt scufundate in bai de apa care contin aceleasi componente aromatice ca si cele din boabele de cafea, cu exceptia cafeinei. In conformitate cu principiul osmozei si in anumite conditii de temperatura si presiune, baia de apa se va reechilibra.  50% din cafeina va trece in baia de apa si 50% va ramane in boabele de cafea. Procesul va fi reinnoit de pana la 10 ori pentru a minimiza continutul de cafeina din boabele de cafea, adica intre 0,01% si 0,02%.

O cafea mexicana biologica, decafeinizata printr-un proces 100% natural, care garanteaza pastrarea tuturor aromelor cafelei. Scor 85/100.


Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
35.00 lei
in stoc
+
CaracterDulce/Suav Repertoriu aromaticGurmand Nota de degustareNote gurmande de alune, migdale prajite si trestie de zahar OrigineMEXIC Altitudine1200 m Varietate botanica100 % Arabica - blend de varietati IntensitateDulce Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor