CAFEA KENYA - GIKIRIMA - 250 g

Cafea gurmanda si fructata, cu o aciditate vibranta.

Aceasta cafea exceptionala dezvolta note de zmeura, ciocolata si migdale.

O adoram pentru textura sa delicioasa si retrogustul fructat !

Caracter:
Intens/Profund
Repertoriu aromatic:
Gurmand/Fructat
Nota de degustare:
Note de zmeura, ciocolata si migdale
 
Origine:

KENYA
Altitudine:

1800 m
Varietate botanica:

100 % Arabica - blend de varietati
 
Intensitate:

Echilibrata
Ideala pentru:
Filtru, V60, Chemex
Tipul de prajire:

Blonde
 
???? ???????????????????? ???????????????????????????????????? !

Preparata la filtru. Prajirea este adaptata. Cafea fructatata, cu o usoara aciditate si, intra-adevar, foarte aromata. O recomand cu drag. Multumesc CafeThe'scu !
Scrie un comentariu


Acest microlot de cafea verde provine de la cooperative GIKIRIMA, care regrupeaza mai multi mici producatori, fiecare cu aproximativ un hectar de arbori de cafea, din regiunea denumita « Embu ».

Este un blend de mai multe varietati de arabica, preparat print procesul de spalare specific al cafelelor din KENYA si provine dintr-o parcela identificata pentru calitatea sa exceptionala.

Arborii de cafea sunt cultivati pe soluri vulcanice foarte fertile, la o altitudine de 1800m, pe versantii muntelui Kenya. Aceasta zona ofera conditii optime pentru cultivarea cafelei.



Producator : mici producatori EMBU

Proces : umed - spalare kenyan

Varietati : SL 28, Ruiru 11, Batian

Altitudine : 1800 m

Recoltare : octombrie - decembrie

Uscare : paturi africane


Producatorii de cafea din Kenya sunt in general mici proprietari. Doua treimi dintre acestia, posed in medie 300 arbusti fiecare si produc aproximativ 1000 – 1500 Kg de cirese pe an ; ceilalti ramasi sunt proprietari de mici domenii, numite in jargonul kenyan «Estates», care se grupeaza in cooperative.

Cooperativele prepara cafelele, dupa receptionarea cireselor proaspat recoltate de productori.

Este important de precizat caracterul unic al Kenyei in materie de preparare a cafelei verzi. Kenya a mostenit de la Britanici una din metodele cele mai performante de preparare a cafelei verzi. Aceasta metoda unica de prepare are un impact important asupra calitatii cafelei din ceasca. Procesul numit «kenyan whash» sau «double whash» (spalare dubla), face parte dintr-un adevarat « know-how » (cunoastere) national. Combinata cu varietati de cafea : SL 28, SL34, Batian, Riuru 11, dezvoltate pentru adaptabilitatea lor la solurile kenyene, aceasta metoda de preparare da Kenyei locul cel mai prestigios din lume, in universul cafelelor de specialitate; Kenya producand cele mai calitative cafele de mai multi ani.

Dupa scoaterea pulpei, ciresele de cafea sunt fermentate in cuve timp de 8 pana la 12 zile. Apoi sunt uscate si puse la o fermentare uscata, a doua oara, timp de 5 ore. Dupa aceasta dubla fermentare, boabele de cafea sunt din nou spalate si apoi scufundate in apa pentru a indeparta mucilagiul in intregime, timp de o noapte.

A doua zi de dimineata, boabele de cafea verde sunt raspandite intr-un strat subtire pe mesele de uscare pentru aerare aproximativ 4 ore, astfel incat umiditatea boabelor de cafea sa scada la 55%. Apoi, boabele de cafea verde sunt asezate pe paturi africane, timp de 2 saptamani pentru a atinge o umiditate de 10 pana la 12 %.



Cu un scor de 89/100 si o complexitate aromatica deosebita, aceasta cafea din Kenya, va va seduce cu siguranta !

45.00 lei
(TVA Inclus)
in stoc
+
  • Pinterest

Recomandari