CAFEA KENYA CHANIA - 250 g

O cafea gurmanda si fructata, plina de vivacitate !

La miros, arome de migdale si fructe de padure care exalta parfumul lor delicat, in gura, arome de prune, struguri si zmeura

se invaluie, iar corpul este amplu si matasos.


Noua noastră cafea de specialitate din Kenya provine de pe plantația Chania, o plantație care asigură o trasabilitate totală a cafelei.

Familia Harries se instalează în Kenya, în oraşul Thika (Provincia Centrală), în anul 1904 şi posedă două ferme : Chania si Oreti. Aceste două ferme sunt ultimele ferme de dimensiuni mijlocii, care au ramas în Kenya şi aparţin astăzi lui Boyce Harries, care face parte din a cincea generație de producători de cafea, a acestei familii.

Ferma Chania este situată în aproprierea râului cu același nume, pe un teren roșu vulcanic și profund. Această fermă produce cafele de origine puțin acidulate și foarte expresive.

Astăzi fermele Chania şi Oreti plantează în proporție de 50%, soiul de cafea verde Bourbon rosu. Restul de 50% se compune din varietăți de cafea : Ruiru 11, foarte rezistent, K7, SL28, soi sensibil la anumite boli, dar foarte cunoscut pentru calitățile gustative și noul soi Batian. De asemeni, fermele dispun de 80 de hectare de păduri indigene si păduri plantate, pentru încurajarea biodiversitătii.

Ele angajează 40 de persoane cu normă întreagă, dar în timpul recoltării boabelor de cafea, sunt necesari până la 300 de angajaţi pentru selectarea şi pregătirea cafelei. O grădiniţă s-a deschis la fermă pentru a se ocupa de copiii angajaților.


Recoltă : octombrie - decembrie

Scor : 88/100

Grad : AA

Soiuri : bourbon roșu, SL14, SL28

Proces : full-washed

Altitudine : 1600m


În Kenya, sunt două recolte de cafea verde în fiecare an : recolta principală din octombrie până în decembrie şi recolta mica din luna mai până în iulie. Toate cafelele de specialitate pe care le aducem din Kenya provin din recolta principală, care asigura cea mai calitativă cafea.

Recoltarea cafelei se face în întregime, manual şi boabele de cafea sunt toate prelucrate la ferma. Cele mai multe dintre cafele sunt prelucrate prin procesul umed, dar Boyce prepară cafele și prin procesele «nature», «honey» sau chiar microloturi pe soiuri.

Cu un scor de 88/100, această cafea de specialitate, exceptională este cultivată pe parcele situate la o altitudine de 1600m, este full-washed si are un grad AA.

O cafea proaspăt prăjită care vă va încânta pupilele gustative !


Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
40.00 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterArmonioasa Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de migdale si fructe rosii OrigineKENYA Altitudine1750 m Varietate botanica100% Arabica IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru, V60, Chemex, Espresso/Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor