CAFEA INDONEZIA SULAWESI

Cafethescu_cafea_

Aprecierea noastra in urma degustarii :

O cafea care ne ofera o calatorie olfactiva, cu arome de nuca de cocos, migdale si fructe.

Corpul est plin, cu un retrogust de lamaie, caramel si tabac.

Aceasta cafea se distinge prin savorile sale complexe !




Foarte apreciate de clientii japonezi pentru caracterul lor distinctiv si notele picante, cafelele produse pe insula SULAWESI sunt la mare cautare.

Aceasta cafea provine dintr-o zona izolata a insulei, numita LATIMOJUNG, unde arborii de cafea sunt cultivati in paduri endemice si cresc la umbra acestor copaci, la altitudini situate intre 1000 m  si 1400 m, pe soluri vulcanice propice cultivarii unor cafele de excelenta.

Este produsa de cooperativa Klasik Beans, care acorda o importanta foarte mare oamenilor care cultiva cafeaua, naturii si mediului inconjurator dar si calitatii cafelei. Aceasta mica cooperativa incearca sa conserve patrimoniul cultural indonezian prin crearea de cafele biologice si echitabile. Toata productia lor respecta bunele practici agricole.

Klasik Beans lucreaza, din anul 2008, cu aproximativ 200 de mici producatori de cafea din regiune, pentru dezvoltarea acestor cafele de terroir cu un caracter bine marcat. Intre padurile de altitudine si plantatiile de orez, plantatiile de cafea se intind pe vulcanii : Guntur, Halimu Tilu si Puntang.

Ciresele de cafea sunt recoltate manual la o perioada de 10 zile. Sunt culese numai cele care au ajuns la maturitate, pentru a asigura o calitate constanta a boabelor de cafea. Procesul utilizat pentru prepararea acestui lot de cafea, este un proces tipic al cafelelor produse in Indonezia, metoda semi-umeda. Aceasta consta in indepartarea pulpei din boabele de cafea printr-o operatie mecanica si nu prin fermentare, lasand astfel mucilagiul intact. Apoi, boabele de cafea sunt spalate si uscate la soare. Metoda aceasta reduce semnificativ consumul de apa, in comparatie cu metoda umeda.



Istoria si particularitatile cafelei in Sulawesi

Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume, cu aproape 17 000 de insule. Se cultiva cafea pe aproape toate aceste insule, iar Indonezia este al patrulea producator mondial de cafea. Situata intre Borneo si arhipelagul Moluccas, insula Sulawesi este a patra insula ca marime din acest arhipelag. Cafeaua a fost introdusa in Indonezia in anul 1696, mai intai pe insula Java. 

Soiul de cafea arabica cel mai cultivat este S 795, o incrucisare intre un hibrid din liberica si arabica cu o varietate de typica, adaptata conditiiilor de cultura a cafelei din India. Acest profil de cafea tinde sa fie mai acid si mai fructat decat celelalte profile de cafea din Indonezia. Considerata de mai multi ca fiind o cafea mai buna decat cea din insula Sumatra, cafeaua din insula Sulawesi se distinge prin savorile sale, un corp rotund si bogat, cu note de fructe coapte si de ciocolata neagra.

Cu o nota de 86/100, aceasta cafea de specialitate din Indonezia va va incanta pupilele gustative si va deveni repede una din cafele voastre privilegiate !

Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
40.00 lei
in stoc
+
CaracterArmonioasa Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNuca de cocos, migdale, lamaie, caramel si tabac OrigineINDONEZIA Altitudine1000 - 1400 m Varietate botanica100 % Arabica - blend de varietati IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru, V60, Chemex/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor