CAFEA INDONEZIA KLASIK BEANS - 250g

O cafea dulce si gurmanda. Corpul este intens si cremos, cu note fructate de lamaie si piersica, caramel si tabac. O cafea excelenta in espresso !

Caracter:
Armonioasa
Repertoriu aromatic:
Gurmand/Fructat
Nota de degustare:
Note de ciocolata si alune
 
Origine:

INDONEZIA
Altitudine:

1200m - 1500m
Varietate botanica:

100 % Arabica - blend de varietati
 
Intensitate:

Echilibrata
Ideala pentru:
Filtru, V60, Chemex/Espresso
Tipul de prajire:

Medie
 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu


Terroir – ul SUNDA este cel mai vechi si cel mai calitativ din insula Java. Sundanezii reprezinta al doilea mare grup etnic din Indonezia.

Provenind din zona Bandung, aceasta cafea este un amestec de typica, line’s si catimor. Arborii de cafea cresc doar la umbra altor copaci, de esente variate, cum ar fii : pinul, eucaliptul si avocado. Este produsa de cooperativa Klasik Beans, care acorda o importanta foarte mare oamenilor care cultiva cafeaua, naturii si mediului inconjurator dar si calitatii cafelei. Aceasta mica cooperativa incearca sa conserve patrimoniul cultural indonezian prin crearea de cafele biologice si echitabile. Toata productia lor respecta bunele practici agricole.

Acest lot de cafea este preparat prin metoda «wet hulled » (decojire umeda), cel mai utilizat proces din Indonezia. Cireselor de cafea li se inlatura pulpa, la o umiditate foarte ridicata, peste 16%. Dupa care boabele de cafea sunt uscate. In urma acestui proces boabele de cafea capata o culoare albastru stralucitor.

Klasik Beans lucreaza, din anul 2008, cu aproximativ 200 de mici producatori de cafea din regiune, pentru dezvoltarea acestor cafele de terroir cu un caracter bine marcat. Intre padurile de altitudine si plantatiile de orez, plantatiile de cafea se intind pe vulcanii : Guntur, Halimu Tilu si Puntang.

Perioada de recoltare se etaleaza pe 5-6 luni, iar micii producatori recolteaza ciresele de cafea manual la o perioada de 10 zile. Sunt culese numai cele care au ajuns la maturitate, pentru a asigura o calitate constanta a boabelor de cafea.



Indonezia este cel mai mare arhipelag din lume, cu aproape 17 000 de insule. Se cultiva cafea pe apropae toate aceste insule, iar Indonezia este al treilea producator mondial de cafea. Cafeaua din insula Java, dulce, bine parfumata si cu o lejera aciditate, este cea mai cunoscuta. Dar, in Indonezia este produsa si faimoasa cafea « Kopi Luwak », considerata una dintre cele mai bune cafele din lume, boabele de cafea fiind recuperate din fecalele unui mic animal.

Cu o nota de 87/100, aceasta cafea va va incanta pupilele gustative !

40.00 lei
(TVA Inclus)
Momentan Indisponibil
  • Pinterest

Recomandari