CAFEA ETHIOPIA JIMMA CHALCHISSA - BIO
Aprecierea noastra in urma degustarii :
Un frumos buchet aromat pentru aceasta cafea de padure, cultivata la inaltime, procesata «natur» si certificata organic.
O cafea gurmanda si fructata, cu note de grepfruit, prune, nuci, migdale proaspete si un final usor condimentat. Aciditatea fina si racoritoare se combina cu o mare dulceata si un corp destul de amplu.
O noua pepita din Ethiopia !

Aceasta cafea provine de la ferma Chalchissa, situata in inima padurilor protejate din vestul Ethiopiei, regiunea Jimma. Ferma se intinde pe 150 ha, la altitudini cuprinse intre 1800 m si 2000 m, si apartine fratilor Dabessa.
Mesfin Dabessa a absolvit universitatea Harrar cu o diploma in agricultura. Impreuna cu fratele sau au preluat ferma familiala si au decis sa puna in valoare acest patrimoniu prin cultivarea unei cafele de calitate.

Este o cafea organica si este produsa in agrosilvicultura. O metoda care prezinta multe avantaje pentru mediu : asigura biodiversitatea (fauna si flora), utilizeaza policulturile (cafea, miere, piper, etc.), nu se utilizeaza pesticide. Arborii de cafea profita de conditii ideale : o padure endemica si soluri bogate. Flora foarte divesificata a acestui mediu de mare altitudine, are o contributie importanta la calitatea si aromele cafelei.
Combinatia intre productia agricola si conservarea mediului, specifica acestei ferme, productia cafelei fara pesticide sau fertilizanti chimici, o nota de 87/100, sunt argumentele care ne-au convins pentru a selecta aceasta cafea cu note fructate.
Incurajati productia cafelei in mod durabil consumand acasta cafea Chalchissa !
Este un deliciu preparata la filtru !
Foto si descriere : BELCO