CAFEA ETHIOPIA GUJI - BISHAN FUGU - BIO - 250g

Cafea cu o textura siropoasa si o complexitate aromatica, usor condimentata, cu note de vanilie. Aciditatea si dulceata acestei cafele

sunt in perfect echilibru, este persistenta in gura si foarte gurmanda, cu note fructate de ananas si fructul pasiunii, note de miere si

caramel, dar si note florale de iasomie si floare de cafea.

Caracter:
Rasata/Echilibrata/Armonioasa
Repertoriu aromatic:
Fructat/Gurmand/Floral
Nota de degustare:
Note fructate de ananas si fructul pasiunii, note de miere si caramel, note florale de iasomie
 
Origine:

ETHIOPIA
Altitudine:

1950 m - 2250 m
Varietate botanica:

100% Arabica
 
Intensitate:

Echilibrata
Ideala pentru:
Filtru/Presa franceza/Espresso
Tipul de prajire:

Blonde
 
Una dintre cele mai aromate cafele pe care le-am baut! Nota 10!
Prajitoria CafeThe'scu este o garantie a calitatii !
Aromele acestei cafele sunt pur si simplu desavarsite. Simtim aroma de ananas, dar aceasta nu domina. Percepem mai degraba un contrast subtil intre notele florale si cele de caramel. Intr-adevar o cafea minunata !
Scrie un comentariu


Cafeaua Bishan Fugu este o cafea de padure, produsa de societatea Metad, cu apelatia de Guji. Bishan Fugu este numele satului in care se afla aceasta padure, la putin peste 400 km sud de Addis Abeba, in regiunea Oromo. Bogatia aromatica a acestei cafele se datoreaza in principal altitudinii ridicate la care cresc arborii de cafea : 1950 m - 2250 m, dar si datorita umbrajului natural.

Aceasta padure se intinde pe 85 de hectare si gazduieste specii de arbori endemice foarte vechi, dintre care unele sunt din ce in ce mai rare in Ethiopia. Plantarea arborilor de cafea la umbra copacilor din padure permite obtinerea unei cafele de inalta calitate.

Acest sistem agroforestier este, de asemenea, o modalitate de a proteja padurea, acordandu-i un rol important in economia locala. Conservarea patrimoniului natural al acestei zone este primordiala pentru echipele societatii Metad, dar si pentru CafeThe'scu. Mentinerea acestui mediu permite protejarea traditiilor agricultorilor care produc cafeaua.

Metad este de asemenea implicata in proiecte sociale, prin sprijinirea localnicilor in constructia de drumuri si scoli.

Calitatea cafelei de padure, derivata din agricultura biologica, combinata cu actiunile societatii Metad pentru a ameliora viata localnicilor, au fost decisive pentru noi, in decizia de a completa gama noastra de cafea cu aceasta cafea Bishan Fugu.



Recolta : manuala si selectiva

Varietate : Arabica Heirloom

Procesare : Naturala

Perioada recoltei : noiembrie - decembrie

Sol : vulcanic, foarte fertil

Umbra : cafea de padure

Uscare : manuală pe paturi africane

Scor : 88/100


Ciresele de cafea sunt uscate la soare pe paturi-africane, ridicate la aproape un metru deasupra solului. Ciresele sunt intoarse cu mana, zilnic, pentru asigurarea unei uscari optime si pentru a preveni mucegairea acestora. In timpul zilei, ciresele sunt expuse la soare, iar noaptea, ciresele sunt acoperite cu prelate. Acest proces de uscare poate dura pana la 4 saptamani, pana cand ciresele sunt uscate si ajung la un nivel de umiditate adecvat ; totul depinde de conditiile meteorologice. Sistemul de procesare cel mai frecvent, in aceasta zona, este metoda « nature », ceea ce inseamna ca ciresele de cafea, dupa recoltare, sunt puse imediat la uscat, pe paturi africane, la soare.




Cu un scor de 88/100, aceasta cafea de specialitate remarcabila provine dintr-un microlot si are o paleta aromatica foarte bogata. O pepita BIO !

La noi gasiti, intotdeauna, numai cafea proaspat prajita !

45.00 lei
(TVA Inclus)
in stoc
+
  • Pinterest

Recomandari