CAFEA ETHIOPIA GUJI - ALONA - 250g

Cafea cu o deosebită complexitate aromatică !

La miros, arome de trandafir, zmeură și lemn-dulce. In gură, corpul este bogat, iar aciditatea este vibrantă și percepem note de portocale, piersici, mandarine, banane și caramel.

Caracter:
Dulce/Suav
Repertoriu aromatic:
Floral/Fructat
Nota de degustare:
Note de zmeura, citrice, trandafir, caramel
 
Origine:

ETHIOPIA
Altitudine:

1800 m - 2100 m
Varietate botanica:

100% Arabica - Moka
 
Intensitate:

Dulce
Ideala pentru:
Filtru, V60, Chemex
Tipul de prajire:

Blonde
 
Îmi place finețea și delicatețea acestei cafele. Este echilibrată, fără amărăciune, cu un pic de aciditate, iar aromele se remarcă foarte bine.
Scrie un comentariu


Această cafea provine de la plantația Guji Highland Coffee, din zona Guji, o zonă producătoare de cafea foarte cunoscută în Ethiopia, la sud, între zonele Borena şi Basel. Cafelele care provin din această zonă, au un profil tipic, floral și condimentat, care ne aduce aminte de o cafea Yirgacheffe. Regiunea exportă cafele de specialitate care sunt fie etichetate Sidamo, fie Yirgacheffe, în funcţie de labelul lor. Această cafea Guji nu are neapărat tipicitatea unei cafele Sidamo : note de fructe galbene și caise, ci mai degrabă partea florală ale unei cafele Yirgacheffe.

Producătorii de cafea verde din regiunea Guji sunt foarte căutati de cumparatori de cafea de specialitate.

Alona este numele satului în care cafelele sunt procesate. Acest lot de cafea provine de la mai mulți producători şi conține cafele care au profiluri similare. Procesul de transformare este procesul «honey».

Plantația Guji Highland Coffee a fost înfiinţată în anul 2005, pentru a pregăti şi exporta cele mai fine cafele din Ethiopia. În zona Guji, cafeaua este produsă de un număr important de mici producători. Altitudinea variază între 1850 și 2100 de metri, iar plantațiile de cafea acoperă o suprafaţă de aproximativ 250 de hectare. Boabele de cafea se recoltează între mijlocul lunii octombrie și până în decembrie. Este o cafea de padure, deoarece arborii de cafea cresc și se dezvoltă la umbra copacilor. Plantația Guji Highland Coffee utilizeaza un sistem agroforestier (arbori silvici și arbori de cafea), pentru echilibrarea ecosistemului și îmbunătațirea microclimatului din regiune.


Recolta : manuală și selectivă

Tratare : Honey

Perioada recoltei : octombrie - decembrie

Uscare : manuală pe paturi africane

Cireşele de cafea sunt uscate la soare pe paturi-africane, ridicate la aproape un metru deasupra solului. Cireşele sunt întoarse cu mâna, zilnic, pentru asigurarea unei uscări optime şi pentru a preveni mucegăirea acestora. În timpul zilei, cireşele sunt expuse la soare, iar noaptea, cireşele sunt acoperite cu prelate. Acest proces de uscare poate dura până la 4 săptămâni, până când cireşele sunt uscate şi ajung la un nivel de umiditate adecvat ; totul depinde de condiţiile meteorologice. Sistemul de procesare cel mai frecvent, în această zonă, este metoda « nature », ceea ce înseamna că cireșele de cafea, după recoltare, sunt puse imediat la uscat, pe paturi africane, la soare.

Cu un scor de 89/100, aceasta cafea de specialitate, care provine dintr-un microlot, are o paletă aromatică foarte bogată și foarte rară.

Propunem întotdeauna, o cafea proaspăt prăjită !

40.00 lei
(TVA Inclus)
Momentan Indisponibil
  • Pinterest

Recomandari