CAFEA ECUADOR JOSEFINA


Cafea_ethiopia_yirgacheffe
Aprecierea noastra in urma degustarii:

O cafea complexa si suava, cu un corp amplu si catifelat. Savorile sunt mai degraba fructate cu note de lamaie si ananas, dar si un pic florale. Retrogustul este dulce si gurmand cu arome de caramel si ciocolata.

Un Microlot de cafea care provine din padurea tropicala amazoniana !Aceasta cafea face parte din gama "MICROLOT" care se caracterizeaza prin trasabilitate : parcela, cantitate redusa, calitate : un scor SCAE > 86 puncte.

Acest Microlot provine de la ferma JOSEFINA si este cultivat de Leopoldo ANDRADE. Ferma este situata in mijlocul padurii tropicale amazoniene, la est de muntii ANZI, intre rezervatiile naturale Sumaco si Cayambe-Coca. Se intinde pe 19 hectare, la o altitudine intre 1400 m si 1600 m. Pentru o mai buna accesibilitate si trasabilitate, ferma este impartita in parcele mici.

Cafeaua este procesata prin procesul "washed", iar varietatea de arabica este PACAS. Recoltarea boabelor de cafea se face manual, iar uscarea pe paturi africane.

Arborele de cafea din varietatea PACAS este un arbore scurt, cu ramuri lungi si radacini bine dezvoltate. Are o toleranta excelenta la vant, soare si seceta, si creste la altitudini foare inalte. Cafeaua preparata cu varietatea PACAS are o aroma dulce, un parfum mediu si un corp bogat. Aciditatea este medie, savorile sunt subtile si foarte fine.
Leopoldo ANDRADE, care a lucrat in domeniul bancar timp de 30 ani, a creat aceasta ferma in 2014, cu obiectivul de a contribui la dezvoltarea durabila, societala si ecologica a cafelei ecuadoriene. Astazi proiectul are 8 ani, iar cafeaua a devenit o adevarata pasiune pentru Leopoldo.

Cu ajutorul unei echipe tehnice dedicate, Leopoldo supravegheaza toate procesele de producere a cafelei verzi si participa in fiecare an la numeroase concursuri nationale si internationale de cafea. Scopul sau este de a pozitiona Ecuadorul ca un actor important in peisajul cafelei de specialitate.

"Comunitatea cafelei" care este in spatele acestui proiect este sensibilizata la o productie durabila. Leopoldo este foarte intersat de tendintele pietei si gusturile amatorilor de cafea din intreaga lume. Din acest motiv el inoveaza, dezvolta noi procese si cauta sa diferentieze loturile de cafea pe care le produce.

Ferma sa situata in padurea amazoniana ii ofera un paradis in care s-a angajat sa produca o cafea de inalta calitate, respectand in acelasi timp acest loc magic, care este plamanul Planetei.

Un Microlot cu un scor SCA de 87/100 ... o cafea de calitate superioara !Sursa foto si descriere : BELCO

Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
45.00 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterRasata/Echilibrata/Armonioasa Repertoriu aromaticFructat/Condimentat Nota de degustareNote fructate de lamaie si ananas, note florale si note gurmande de caramel si ciocolata OrigineECUADOR Altitudine1400 m - 1600 m Varietate botanicaArabica - Pacas IntensitateEchilibrata Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor