CAFEA COLUMBIA PLANADAS - BIO

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Cafea din agricultura ecologica, cu note gurmande si fructate, citrice si dulci, note care amintesc de struguri, lamaie si vanilie.

Un corp rotund si arome care persista in gura.

Veti aprecia, cu siguranta, echilibrul sau perfect intre aciditate si dulceata !

Columbia este una din rarele tari producatoare de cafea, care au doua sezoane anuale de recolta; noua noastra cafea Columbia – Planadas, provine din principala recolta care a avut loc in perioada : mai - iunie 2020.Zonele in care se

sunt plantiile de

cafea, se situeaza intre

1600m si 2000m

altitudine.


Produsa in inima regiunii muntoase TOLIMA, pe terroir-ul PLANADAS, la altitudini foarte inalte, aceasta cafea provine din agricultura ecologica. Tolima este regiunea din Columbia, ocupata si tinuta sub control, pana nu demult, de grupul de rebeli al "FARCILOR".

Cooperativa numara 60 de mici producatori de cafea verde, care detin, fiecare, doar cateva hectare de arbori de cafea. Ei produc cafeaua in mici cantitati dand, astfel, prioritate calitatatii cafelei.

Un amestec de soiuri de cafea vechi, foarte rare astazi, cu un profil senzorial si gustativ unic.Recolta : manuala si selectiva

Tratare : umida cu fermentatie

Uscare : natural

Scor : 86/100

In timpul recoltei, ciresele sunt culese manual si selectiv, pentru a alege numai boabele de cafea verde ajunse la maturitate, de echipe de culegatori bine formate.

Pe urma, ciresele sunt tratate pe cale umida si supuse unui procedeu de fermentatie care asigura cafelei echilibru si dulceata.

Dupa care, ciresele sunt uscate la soare, in aer liber, pentru a obtine o uscare optimala.

Acasta cafea Columbia Planadas este o cafea complexa si subtila.


Am cumparat-o pentru Cafetiera Italiana si pot sa confirm ca nu m-a dezamagit.
Scrie un comentariu
30.00 lei
in stoc
+
CaracterArmonioasa Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de afine si ciocolata OrigineCOLUMBIA Altitudine1600 m - 2000 m Varietate botanica100% Arabica (catura/bourbon/typica) IntensitateDulce Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Toate cafelele noastre sunt proaspat prajite

Posibilitate degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru