CAFEA COLUMBIA PLANADAS - BIO

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Cafea din agricultura ecologica, cu note gurmande si fructate, citrice si dulci, note care amintesc de struguri, lamaie si vanilie.

Un corp rotund si arome care persista in gura.

Veti aprecia, cu siguranta, echilibrul sau perfect intre aciditate si dulceata !

Columbia este una din rarele tari producatoare de cafea, care au doua sezoane anuale de recolta; noua noastra cafea Columbia – Planadas, provine din principala recolta care a avut loc in perioada : mai - iunie 2023.Zonele in care se

sunt plantiile de

cafea, se situeaza intre

1600m si 2000m

altitudine.


Produsa in inima regiunii muntoase TOLIMA, pe terroir-ul PLANADAS, la altitudini foarte inalte, aceasta cafea provine din agricultura ecologica. Tolima este regiunea din Columbia, ocupata si tinuta sub control, pana nu demult, de grupul de rebeli al "FARCILOR".

Cooperativa numara 60 de mici producatori de cafea verde, care detin, fiecare, doar cateva hectare de arbori de cafea. Ei produc cafeaua in mici cantitati dand, astfel, prioritate calitatatii cafelei.

Un amestec de soiuri de cafea vechi, foarte rare astazi, cu un profil senzorial si gustativ unic.Recolta : manuala si selectiva

Tratare : umida cu fermentatie

Uscare : natural

Scor : 86/100

In timpul recoltei, ciresele sunt culese manual si selectiv, pentru a alege numai boabele de cafea verde ajunse la maturitate, de echipe de culegatori bine formate.

Pe urma, ciresele sunt tratate pe cale umida si supuse unui procedeu de fermentatie care asigura cafelei echilibru si dulceata.

Dupa care, ciresele sunt uscate la soare, in aer liber, pentru a obtine o uscare optimala.

Acasta cafea Columbia Planadas este o cafea complexa si subtila.


5.00
Rata medie
4 Recenzii
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Cafea foarte buna.

O cafea fina, aromata, cu note fructate. O cafea perfecta! Multumim!

Am cumparat varianta boabe, o macin manual si o prepar la espressor. In comparatie cu alte sortimente de Columbia pe care le-am mai incercat de la alte prajitorii, mi se pare foarte buna, proaspata, notele fructate se simt foarte pregnant.

Am cumparat-o pentru Cafetiera Italiana si pot sa confirm ca nu m-a dezamagit.

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
40.00 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterArmonioasa Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de ciocolata cu lapte, alune si migdale OrigineCOLUMBIA Altitudine1600 m - 2000 m Varietate botanica100% Arabica - Catura/Bourbon/Typica IntensitateDulce Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor