CAFEA COLUMBIA - CHOCO - 250 g

Aceasta cafea “Choco” este o cafea gurmanda pe note de cacao, capsuni si pere. Corpul este foarte matasos si aciditatea medie.

Un profil « ciocolata » asa cum sugereaza si numele !

Caracter:
Dulce/Suav
Repertoriu aromatic:
Gurmand/Fructat
Nota de degustare:
Note de ciocolata cu lapte, capsuni, pere
 
Origine:

COLUMBIA
Altitudine:

1700 m - 1800 m
Varietate botanica:

100 % Arabica - blend de varietati
 
Intensitate:

Dulce
Ideala pentru:
Filtru/Presa franceza/Espresso
Tipul de prajire:

Medie
 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu

Columbia este una din rarele tari producatoare de cafea, care au doua sezoane anuale de recolta; aceasta cafea provine din a doua recolta, care se desfasoara intre martie si iunie.



Provine din regiunea CAUCA, un terroir foarte cunoscut pentru productia de cafea in jurul Inzei si orasului Popayan. Altitudinea inalta, 1700m -1800m, proximitatea cu Ecuadorul si muntii din jur, care protejeaza arborii de cafea de umiditatea Pacificului, sunt atuuri veritabile pentru productia de cafea. Climatul stabil pe tot parcursul anului si solul vulcanic bogat contribuiesc la obtinerea unor boabe de cafea de calitate.

Acest blend este rezultatul muncii mai multor producatori, care si-au unit eforturile pentru a va oferi o cafea cu un profil de ciocolata cu lapte.



Producator : mici producatori

Regiunea : CAUCA

Varietate : Arabica - blend de varietati
Bourbon, Typica, Caturra

Recolta : manuala si selectiva

Umbra : arbori fructiferi si arbori forestieri

Tratare : umida cu fermentatie

Uscare : naturala pe parcele cimentate

Altitudine : 1700m -1800m

Grad : 16 - 18

Perioada de recoltare : martie - iunie

Scor : 84/100



20.00 lei
(TVA Inclus)
in stoc
+
  • Pinterest

Recomandari