CAFEA COLUMBIA ARATOCA - BIO

Cafea_proaspat_prajita

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Cafea BIO cu note dominante de ciocolata cu lapte, migdale, miere si sirop de artar, note fructate de lamaie, mandarina si fructe de padure. Regasim de asemeni, note lemnoase de cedru. Un corp matasos si arome care persista in gura, cu un bon echilibru intre aciditate si dulceata.

O apreciem pentru amestecul perfect de soiuri vechi de arabica, care o fac unica !Aratoca este un terroir situat in inima regiunii SANTANDER, din nordul Columbiei. Produsa de una din fermele lui Oscar DAZA, la o altitudine de 1700m, aceasta cafea provine din agricultura ecologica si este cultivata la umbra naturala a copacilor. Acest lot de cafea este un amestec de soiuri de cafea vechi, foarte rare astazi, cu un profil senzorial si gustativ unic.


Istoria producatorului
Oscar DAZA a preluat fermele tatalui sau Jose Rosario DAZA. Familia lui Oscar detine 4 ferme. Toate sunt certificate organice si "Bird Friendly". Este primul producator din regiune care a obtinut certificarea BIO. Temperamentul sau antreprenorial l-a impins catre aceasta independenta pentru a-si gasi proprii clienti, pentru a fi liber de alegerile sale si pentru a-si gestiona productia de cafea in conformitate cu viziunea sa despre cultivarea cafelei. El ne impartaseste convingerile sale de a planta arborii de cafea la umbra naturala a copacilor si numaram nu mai putin de 15 specii de arbori diferiti. El isi apara sistemul sau agroforestier, care contravine recomandarilor Federatiei de cafea si este convis ca, prin mentinerea acestui sistem, productia si calitatea cafelei vor fi si mai bune.

In ciuda anilor dificili, Oscar vinde astazi peste 60 % din productia sa de cafea in direct clientilor sai.


Standardele "Bird Friendly" sunt cele mai stricte standarde de mediu. Fermele trebuie mai intai sa fie certificate biologice si trebuie sa indeplineasca criterii suplimentare pentru a se asigura ca padurile ofera habitat natural pasarilor si altor animale salbatice. Umbrirea trebuie sa fie variata si de cel putin 40% pentru a putea sa adaposteasca o fauna abundenta. Investigatiile efectuate de biologi au aratat ca o plantatie de cafea cultivata la umbra copacilor gazduieste aproape la fel de multa biodiversitate ca o padure virgina.
Recolta : manuala si selectiva

Varietate : arabica blend de varietati

Tratare : umida cu fermentatie

Uscare : paturi africane

Scor :
85/100


Acasta cafea Columbia Aratoca este o cafea subtila si foarte aromata !


5.00
Rata medie
1 Recenzie
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Fara surprize !! O adevarata cafea columbiana, dulce si plina de arome. Devii foarte repede dependent de acest delicios nectar. Livrare rapida. Multumesc Cafethescu!

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
30.00 lei
in stoc
+
CaracterRasata/Echilibrata/Armonioasa Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote de ciocolata cu lapte, migdale, miere, sirop de artar, mandarine OrigineCOLUMBIA Altitudine1700 m- 1900 m Varietate botanica100% Arabica (catura/bourbon/typica) IntensitateDulce Ideala pentruFiltru/Presa franceza/Espresso Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor