CAFEA BURUNDI KIBOKO
Aprecierea noastra in urma degustarii :
O cafea foarte gurmanda, cu un corp cremos si o aciditate vibranta. Primele arome care se percep in gura sunt cele de ananas si pere, dupa care predomina notele gurmande de vanilie si ciocolata. Un retrogust foarte placut care persisita.
O cafea remarcabila atat pentru propriile calitati, cat si pentru contextul in care este cultivata...

Burundi este o tara mica situata intre Rwanda, Congo si Tanzania. Tara produce in principal varietatea arabica "Bourbon", prin procedeul "full-washed", la altitudini situate intre 1800 m si 2100 m. Cafelele sunt adesea caracterizate printr-o aciditate vibranta si prin agreabile note de citrice. Aceasta cafea provine de la o cooperativa din zona Kayanza si este produsa de mici producatori.
![]() | Dupa recoltare, ciresele de cafea sunt selectate, inainte de a fi supuse a doua procese de fermentare : unul uscat si unul umed.Triajul cojilor se face inainte de uscare, care dureaza trei zile, mai intai la umbra, dupa care la soare. Uscarea se face pe paturi africane. |
Initiata in anii 1920 de catre belgieni, productia de cafea a crescut odata cu introducerea "programului cafea", bazat pe formarea agronomilor si a tinerilor. Cafeua este produsa in principal de producatori mici, care au intre 50 si 200 arbori de cafea. Ei vand ciresele de cafea centrelor de spalare a cafelei, care vor prepara apoi ciresele de cafea : spalare, uscare, etc. Sectorul cafelei ocupa 55% din forta de munca si contribuie anual cu circa 60% la veniturile din export.
O cafea care face parte din gama "Terroir", cu un profil senzorial foarte echilibrat si un scor de 87/100 |
![]() |
Aromele acestei cafele se vor remarca cel mai bine la filtru.
Nici o postare găsită