CAFEA BRAZILIA MOGIANA - GUARANI - 250g

O cafea fructata si armonioasa, cu un adevarat profil brazilian.

Corpul este lejer si delicat, iar in profilul aromatic distingem note de fructe rosii,

in pricipal de zmeura si coacaze. Procesearea naturala ii ofera un gust dulceag, care ne aminteste aromele trestiei de zahar.

Caracter:
Armonioasa/Echilibrata
Repertoriu aromatic:
Gurmand/Fructat
Nota de degustare:
Note de zmeura, coacaze si arome de trestie de zahar
 
Origine:

BRAZILIA
Altitudine:

800 m - 1200 m
Varietate botanica:

100 % Arabica - blend de varietati
 
Intensitate:

Dulce
Ideala pentru:
Filtru, V60, Chemex, Espresso/Ibric
Tipul de prajire:

Medie
 

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu


Aceasta cafea provine din regiunea MOGIANA, statul SAO PAULO, una din cele mai cunoscute regiuni producatoare de cafea, din Brazilia.

In acest stat a fost creata prima ferma de cafea, in anul 1817, in valea PARAIBA. Aici se afla, de asemeni, portul SANTOS, principalul port din Brazilia, utilizat pentru exportul cafelei.

Regiunea MOGIANA poarta numele unei companii feroviare "Companhia Mogiana de Estradas de Ferro", care a creat "calea ferata a cafelei" in anul 1883. Aceasta a permis imbunatatirea transportului in aceasta regiune de cultivare a cafelei, dar mai ales, cresterea productiei de cafea.

Cea mai utilizata metoda de tratare a cafelei este procesarea naturala, pe cale uscata, deoarece clima si altitudinea sunt foarte favorabile acestei metode. Cu toate acestea, cafelele Full-washed (spalate) sunt produse pe unele plantatii de cafea, iar tehnicile de uscare a cafelei pot fi, de asemeni, variate : paturi africane, terase de uscare, chiar si uscatorii mecanice.

Cafea nostra este procesata natural, provine de la mai multi producatori si este un amestec de mai multe varietati de arabica (Bourbon galben, Catuai galben si Mundo Novo).

Plantatiile din carea provin aceasta cafea se afla la altitudini cuprinse intre 800m – 1200m, beneficiaza de temperaturi in jur de 20°C si de un teren deluros, foarte favorabil cultivarii cafelei.




Perioada de recolta : mai - septembrie

Procesare : naturala

Varietate : 100 % arabica

Altitudine : 800 m - 1000 m

Uscare : paturi africane

Provenienta : mici producatori


Cu un scor de 83/100, este o cafea label de calitate, cu un profil echilibrat.

17.50 lei
(TVA Inclus)
in stoc
+
  • Pinterest

Recomandari