CAFEA BRAZILIA IPANEMA C26 - 250g

Cafethescu_degustare_cafea


APRECIEREA NOASTRA IN URMA DEGUSTARII

Varietatea arabica catuai galben si procesarea prin metoda naturala aduc in ceasca o cafea cu un corp dens, catifelat si o aciditate moderata. Notele sunt fructate : citrice, zmeura, cirese, iar retrogustul este gurmand si foarte persistent cu note de miere si caramel.

Aceasta cafea Ipanema – C26 este o cafea dulce, autentic braziliana !Aceasta cafea este produsa de Ipanema Coffees, la ferma RIO Verde, care este situata in muntii Serra da Mantiqueira, la 1 200 m altitudine. Mantiqueira insemana "Munte care plange" in tupi guarani, care este limba nativa a acestei regiuni.

Fondata in anul 1887, RIO Verde a fost administrata de familia Gomes Fernandes, fondatoarea Ipanema, pana in anul 2002. Ipanema a achizitionat-o in 2008. RIO Verde se intantinde pe mai mult de 1 500 de hectare, inclusif 770 de hectare de paduri prezervate, cu mai mult de 50 de izvoare de apa dulce, 22 de hectare de cedri australieni si mahoni africani maiestuosi. 160 de hectare sunt rezervate altor culturi cum ar fi nucile de macadomia. Peste 620 de hectare sunt dedicate productiei de cafea.
Climatul muntilor Matiqueira este foarte bland, iar frecventa precipitatiilor este destul de constanta, cu 1 550 milimetri pe an. Ferma are mai multe platouri la peste 1 000 m altitudine, ajungand pana la 1 310 m in cea mai inalta zona de productie de cafea.

Cafeaua este cultivata pe 32 de parcele, care sunt numerotate, iar numerele lor sunt date cafelelor. Acest microlot provine din parcela C26, care acopera mai putin de 16 hectare, pe care sunt cultivate doar varietatea arabica catuai galben.Ciresele de cafea sunt culese manual in perioada iunie- septembrie, sunt preparate prin metoda naturala si sunt uscate pe terase timp de 2 zile, apoi, in uscatoare verticale timp de 3 zile.

Combinatia de 32 de micro-terroirs, 3 modele de recoltare, 2 metode de preparare si mai multe tehnici de uscare, ofera o multitudine de profiluri in ceasca.

Ferma RIO Verde a prezentat intotdeauna un numar impresionant de profiluri de productivitate si calitate. Media sa de 36 de saci de cafea verde pe hectar, este cu mult peste cele mai bune repere mondiale. Astazi, ferma se distinge prin viziunea ecologica asupra productiei de cafea si prin angajamentul fata de culegatorii sai.

Ipanema Coffees - Ferma RIO Verde


Cu o dulceata de 7 pe o scara de 7 si un punctaj de 87/100, aceasta cafea va va captiva, cu siguranta !

Nici o postare găsită

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
45.00 lei
Momentan Indisponibil
CaracterDulce Repertoriu aromaticGurmand/Fructat Nota de degustareNote fructate de citrice, zmeura, cirese si note gurmande de miere si caramel OrigineBRAZILIA Altitudine1200 m Varietate botanicaArabica - Catuai galben IntensitateDulce Ideala pentruFiltru, V60, Chemex, Espresso/Ibric Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor