CAFEA BRAZILIA CERRADO LINDA

Aprecierea noastra in urma degustarii:

Arabica armonioasa si echilibrata, cu note de fructe uscate, alune si pralin. Corpul este suav, iar retrogustul persistent cu note de ciocolata. Procesarea naturala ii ofera gustului un plus de dulceata si o aciditate foarte scazuta.

Aceasta cafea din Brazilia este generoasa si ideala pentru iubitorii de cafele lejere !


Situata in partea de sud-vest a statului Minas Gerais, regiunea CERRADO produce unele dintre cele mai bune cafele din Brazilia. Cerrado este o regiune naturala unica in America de Sud datorita vegetației sale dense si se intinde de la padurea amazoniana la Sao Paolo. Acest mediu umbrit permite cireselor de cafea sa se maturizeze incet, iar procesarea in mod natural, fara apa, ofera acestei cafele LINDA un caracter expresiv, pastrand in acelasi timps dulceata legendara a cafelelor braziliene.

Cerrado Mineiro este o regiune producatoare de cafea foarte tanara, intrand pe piata cafelei in anii 1960. Aceasta regiune a suferit foarte mult datorita utilizarii abuzive a denumirii "Cerrado" de catre regiunile invecinate. Din anul 2013, aceasta regiune a reusit sa obtina o "Denumire de origine", care - i permite sa certifice legal originea cafelei pe care o produce.

Atunci cand cumparati o cafea certificata Cerrado Mineiro (cum ar fi aceasta Brazilia LINDA), sunteti siguri ca degustati o cafea cu urmatoarele caracteristici :

- un amestec de soiuri de cafea arabica, in principal Mundo Nouvo si Catuai

- cafea produsa in regiunea delimitata de certificare

- o cafea produsa la o altitudine cuprinsa intre 800m si 1300m

- o nota de degustare de cel putin 80 de puncte (din 100) conform grilei SCA

Certificarea este facuta de un organism independent, care confirma ca loturile de cafea pot fi certificate sau nu Cerrado Mineiro. Atunci cand lotul este certificat, un cod de bare ii este atribuit care permite trasarea provenientei cafelei.
Perioada de recolta : mai - septembrie

Procesare : naturala

Varietate : blend de varietati - 100 % arabica

Altitudine : 800 m - 1300 m

Provenienta : lot certificat "de origine" Cerrado MineiroO cafea tipica din Brazilia pentru cei care apreciaza cafelele echilibrate, cu gust de ciocolata si nu foarte fructate. Perfecta pentru prepararea cafelelor pe baza de lapte, cappuccino spre exemplu.

Cu un scor de 82/100 si un continut de cafeina de 1,20%, cafeaua Brazilia Linda este o cafea label de calitate, foarte dulce. Ideala pentru cafeaua de la pranz !

5.00
Rata medie
1 Recenzie
4 Stele
0
3 Stele
0
2 Stele
0
1 Stea
0

Foarte buna cafeaua, raport calitate-pret excelent!

Ai degustat / folosit acest produs ?

Spune-ne ceva despre el si ajuta-i si pe altii sa ia decizia corecta

Scrie un comentariu
22.50 Lei
Momentan Indisponibil
CaracterArmonioasa/Echilibrata Repertoriu aromaticGurmand Nota de degustareNote de alune, pralin si ciocolata OrigineBRAZILIA Altitudine800 m - 1200 m Varietate botanica100 % Arabica - Blend de varietati IntensitateDulce Ideala pentruEspresso/Ibric, Filtru, V60, Chemex Tipul de prajireMedie

Cafea de specialitate

Livrare rapida in toata tara

Pentru comenzi peste 200 lei, Livrare Gratuita

Calitate garantata

Cafea proaspat prajita in fiecare zi

Posibilitate de degustare

Va asteptam in boutique-ul nostru de pe Calea Mosilor