Din ce tabara faceti parte Dvoastra ? CafeThe’scu face parte din tabara « FARA ZAHAR ». Potrivit unor studii, aproape 80% dintre consumatorii de cafea, aleg s-o indulceasca. Ceea ce poate parea o erezie pentru unii, este o chestiune de gust pentru altii. Permitand limitarea amaraciunii cafelei, zaharul ofera, de asemenea, avantajul de a scoate in evidenta corpul cafelei. Dar, mai presus de toate, a pune zahar in cafea este o chestiune de obisnuinta.
Puncte tari
- Aveti gustul autentic al cafelei
- Aromele si savorile legate de terroir raman intacte
- Sunteti un adevarat, adevarat amator de cafea (bravo !)
- Nici-un adaos de calorii (tableta de ciocolata care va facea cu ochiul este a Dvoastra ;-))
Puncte slabe
- N-ar fi decat unul : devenim foarte exigenti in ceea ce priveste cafeaua !
Puncte tari
- Zaharul camufleaza foarte bine o cafea de calitate foarte slaba, nicio aroma, amaraciune pronuntata
- Altul …nu mai gasim :-)
Puncte slabe
- Va denaturati cafeaua si, prin urmare, nu aveti sansa sa beneficiati de calitatea acesteia : arome, corp, retrogust, etc.
- 1 espresso indulcit = 17 kcal, versus 1 espresso fara zahar = 1 kcal (cate cafele beti pe zi ? faceti socoteala ….)
Banuiti, nu ? Castigatorul este « cafea fara zahar », binenteles, pentru motivele mentionate mai sus. Dar, «gusturile nu se discuta», enunta sec o vorba latineasca. Deci, inutil de a argumenta preferintele personale, diferite de la individ, la individ. A indulci sau nu cafeaua, este o afacere personala si o chestiune de gust.
Cu toate acestea, o anumita moderatie ar fi de preferat. Noi consumam deja mult zahar in timpul unei zile, inutil de a mai ajuta si-n cafea. Diminuand progresiv, veti putea reduce consumul zilnic de zahar si (re)descoperi gustul bun al cafelei !
Pentru cei care sunt dependenti de zahar, optati pentru alternative cum ar fi, indulcitorii naturali : stevia sau siropul de agave (corpul vostru va va multumi !)
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu